fbpx

Верхнянська об’єднана громада обрала нову владу. Всі сільські ради будуть ліквідовані. ВІДЕО

Суспільство 07:17, 14.11, 2015

Микола Філіпович тричі був сільським головою Верхні, що на Калущині, а вчетверте очолив об'єднану Верхнянську громаду.

Відбулася перша сесія ради Верхнянської об’єднаної громади, до якої було обрано 26 депутатів із 47 претендентів. На сесії їм вручили посвідчення. А найстарший депутат Василь Павловський зачитав присягу.

До речі, Василь Павловський раніше обіймав посаду сільського голови Довгого Войнилова – села, яке увійшло до об’єднаної Верхнянської громади, інформують "Вікна".

Депутатами ради об’єднаної громади також стали син Миколи Філіповича  Іван Філіпович, який, нагадаємо, був поранений на Майдані. А також  сільський голова Збори Іван Лущ
  
На першу сесію ради об’єднаної громади приїхало багато гостей, зокрема депутати обласної ради, народний депутат Юрій Дерев’янко та керівництво Калуського району.

У режимі таємного голосування депутати ради об’єднаної громади обрали секретарем Марію Дуду, яка працювала на цій посаді секретаря сільської ради з 2005 року.

Більшість життєво необхідних для об’єднаної громади питань вирішуватимуть на другому пленарному засіданні, адже нині ще не повністю сформована необхідна законодавча база.

"Сьогодні вони створять ліквідаційну комісію для того, щоб можна було ліквідувати всі сільські ради. Це дуже складний процес, який не прописаний законодавчо,  розповіла у коментарі "ВікнамОльга Галабала, депутат обласної ради.  Чекаємо, що наступного тижня має бути прийнятий відповідний закон. Крім того, мають бути призначені в. о. старост. Ними будуть призначені сільські голови, які не йшли на вибори. Потім буде прийняте рішення про бюджет, адже бюджети сільрад до кінця року будуть виконуватися окремо, але люди, фактично, будуть переведені в об’єднану громаду. Крім того, новій громаді треба вже до 25 грудня затвердити свій бюджет на 2016 рік. З 1 січня буде діяти повноцінний бюджет нової громади з новими податками, новими можливостями і з прямими стосунками з Державним бюджетом. Громада буде напряму отримувати кошти на медицину, на освіту і буде ними розпоряджатися".

Верхнянська об’єднана громада створила план соціально-економічного розвитку громади на 326 млн гривень.

Надалі планують формувати виконком та апарат ради об’єднаної громади, призначати заступників голови ради. 

"Ми мусимо людям, які працюють у сільських радах, дати роботу,  акцентував у коментарі "Вікнам" Микола Філіпович, голова ради Верхнянської об’єднаної громади.  Зі сторони мусимо брати економіста і юриста. Що робити далі, не знають і дві інших об’єднаних громади, утворених в області, адже законів досі немає".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: