fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • ВР підтримала поправку Дерев’янка до пенсійної реформи, яка не дозволила погіршити нарахування пенсій мешканцям гірських районів

ВР підтримала поправку Дерев’янка до пенсійної реформи, яка не дозволила погіршити нарахування пенсій мешканцям гірських районів

Політика 15:09, 04.10, 2017

Під час ухвалення пенсійної реформи Верховна Рада підтримала поправку народного депутата Юрія Дерев’янка щодо виключення з пенсійної реформи Урядових змін до закону про статус гірських населених пунктів, якими пропонувалось погіршити умови пенсійного забезпечення жителів гірських регіонів.

Про це повідомила прес-служба нардепа. Зокрема, відповідна поправка 364 Юрія Дерев'янка була врахована народними депутатами.

Урядовими змінами пропонувалось погіршити умови пенсійного забезпечення жителів гірських населених пунктів, скасувавши частину другу статті 6 Закону України "Про статус гірських населених пунктів в Україні".

Поправка Дерев'янка це прибрала. Тепер ця норма продовжує діяти і розмір пенсій громадянам, які одержали статус особи, що працює, проживає або  навчається на території населеного пункту, якому  надано статус гірського, збільшуватиметься і надалі на 20%.

"Суть в тому, що надбавка в 20% гірських має розраховуватись від розміру пенсії, а не від розміру прожиткового мінімуму, як пропонував Уряд", – пояснив Дерев'янко.

Він додав, що із врахуванням цієї поправки пенсіонери, які проживають в гірській місцевості, отримають на 20% більше від своєї заробленої пенсії, як передбачає закон про статус гірських населених пунктів, а не від розміру прожиткового мінімуму, який може бути меншим.

Народний депутат Юрій Дерев'янко не голосував за так звану Пенсійну реформу в цілому, оскільки абсолютно не вважає її реформою, а законом, який більшій кількості українців приховано збільшить пенсійний вік і погіршить їх соціальний захист.

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій". "За" проголосувало 288 народних депутати.

Проект закону передбачає, що з 1 жовтня прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, становитиме 1452 гривні, а не 1312, як зараз. Підвищення пенсійного віку не передбачається, але разом з тим збільшується страховий стаж, від якого залежатиме, вийде українець на пенсію в 60 років або в 65, що фактично підвищує пенсійний вік.

Раніше Юрій Дерев'янко звертався із запитом до Кабінету Міністрів, в якому просив усунути порушення при нарахуванні підвищення до заробітної плати особам, які працюють на території гірських населених пунктів. Дерев'янко заявляв, що підвищення на 20% за роботу у гірських населених пунктах не повинно поглинатися мінімальною заробітною платою, а повинно доплачуватися понад її розмір, тобто понад 3200 грн.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: