fbpx

Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану на 30 днів у кількох областях

Політика 21:43, 26.11, 2018

276 голосами депутати Верховної Ради України підтримали введення воєнного стану в областях, які межують з Російською Федерацією і Придністров'ям.

Верховна Рада затвердила оновлений Указ Президента Петра Порошенка про введення воєнного стану.

Під час виступу Петро Порошенко запропонував запровадити воєнний стан не по всій території України, а лише в 10 областях. Йдеться про області, розташовані вздовж російського, молдовського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів. До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.

Відповідно до Указу Президента, воєнний стан вводиться з 9 години 28 листопада. Він триватиме 30 днів, тобто до 27 грудня.

Депутати також проголосували за проведення президентських виборів в Україні згідно з планом – 31 березня 2019 року. Рішення підтримали 298 народних депутатів. 

Нагадаємо, РНБО пропонували запровадити воєнний стан в Україні на 60 днів, до 25 січня. Проте Президент прийняв рішення пропонувати Верховній Раді запровадити воєнний стан на 30 днів. Щоб жодним чином не вплинути на виборчий процес. Також Порошенко сказав, що наразі в Україні не планується проводити мобілізацію.

Як писав КУРС, о 14 годині на сайті Президента оприлюднили указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні".

Воєнний стан в Україні впровадили у зв'язку з агресією РФ в Азовському морі.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: