fbpx

Верховна Рада визнала Росію країною-агресором

Політика 13:20, 27.01, 2015

Рада ухвалила законопроект, яким визнала Росію країною-агресором, а самопроголошені "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Відповідний законопроект підтримали 271 народний депутат, пише УНІАН.

Авторами документу виступили лідери фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко,"Самопоміч" Олег Березюк, Радикальної партії Олег Ляшко та інші.

Проект постанови парламенту зачитала голова комітету у закордонних справах Ганна Гопко. "Верховна Рада визнає Російську Федерацію державою-агресором і закликає міжнародних партнерів України не допустити безкарності злочинів проти людства, скоєних з початку російської агресії проти України", – йдеться в заяві.

У заяві наголошується, що український парламент визнає Росію державою-агресором, яке підтримує тероризм і блокує діяльність Ради безпеки ООН, чим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку.

Також український парламент закликає міжнародних партнерів України визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Крім цього Верховна Рада просить міжнародних партнерів посилити тиск на Росію, в тому числі шляхом запровадження нових секторальних обмежень, санкцій, щоб зупинити російську агресію і змусити російське керівництво виконати в повному обсязі всі пункти Мінських домовленостей, припинити незаконну окупацію Криму, звільнити всіх заручників і незаконно утримуються на території РФ громадян України, включаючи члена делегації в ПАРЄ, народного депутата України Надію Савченко".

Український парламент також просить ПАРЄ обмежити повноваження російської делегації до тих пір, поки Росія не припинить ігнорувати міжнародні вимоги демократичної спільноти.

"Закликаємо міжнародне співтовариство визнати факт агресії проти України, окупацію її території та посилити вимоги щодо повернення до міжнародно визнаних кордонів", – йдеться в заяві.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: