fbpx

Верховинців запрошують долучитися до написання книги про Гуцульщину

Культура 15:30, 29.10, 2016

У Верховинській районній раді провели перше організаційне засідання Редакційної ради з підготовки та виходу у світ історико-культурологічного видання про Верховинщину.

Редакційну раду очолив голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк. До її складу увійшли працівники районної та селищної рад, районної державної адміністрації, науковці, священики, фахівці у галузі культури, освіти, духовності, а також представники громадських організацій району.

"Така карпатська перлина, як Верховинська Гуцульщина, вже давно повинна мати свою історико-етнографічну візитівку у слові та фотографії, тобто ілюстровану кольорову презентаційну книгу, яка б розповідала про історію краю, пам’ятки природи, культуру, мистецтво, духовність гуцульського народу, багатогранну туристичну Верховинщину. Тому саме наше завдання і полягає у підготовці до друку та виданні такої вкрай потрібної для глибокого пізнання Гуцульщини в Україні та світі презентаційної книги", – сказав на засіданні Шкіндюк.

За тематикою видання матиме п’ять основних розділів, історико-культурологічних напрямків, а відповідальну функцію головного редактора книги Редакційна рада доручила заслуженому журналістові України Василеві Нагірняку.

"Редакційна рада звертається до усіх жителів району з проханням взяти активну участь у написанні книги: висловлювати свої пропозиції та ділитися матеріалами з історії Верховинського району, розвитку культури, мистецтва, духовності горян, гуцульської господарки, туризму у наших рідних горах тощо",  інформує прес-служба Верховинської районної ради.

Свої пропозиції та ідеї щодо написання книги надсилайте на електронну адресу Верховинської районної ради: vr.rayrada@ukr.net з поміткою "Книга про Верховинщину".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: