fbpx

"Весілля. Олінклюзів": у Франківську "кінороби"-початківці презентували короткометражку

Стиль життя 20:45, 27.07, 2017

Сьогодні у громадському ресторані "Urban Space 100" громадська організація "Кінороби" презентувала навчальний короткометражний фільм "Весілля. Олінклюзів".

Фільм зняли в рамках начального курсу з кіновиробництва для початківців "Filmmaking 101" від одеської кіностудії "100Кубов" спільно з ГО "Кінороби" за підтримки гранту від "Urban Space". 12 учасників освітньої програми протягом двох місяців вивчали сценарну майстерність, мову камери, прийомів світла, монтажу та стандартів підготовки до знімального процесу.

Родзинкою навчальної програми стала зйомка короткометражного фільму по одній з історій учасників навчання. Найкращий сценарій вони обирали самі. Більшістю голосів обрали "Весілля. Олінклюзів" Наді Белік

За словами молодої режесерки, тему шлюбу вона обрала для своєї комедійної короткометражки не випадково.

"Я не знаю нічого серйознішого за шлюб. Люди серйозно ставляться до такої справи, як обирати собі другу половинку, – каже Надя.  Я не ставила за мету собі чогось когось навчити чи когось висміяти. Ідея була  показати стереотипи, які є у світі. Вони є не лише в Україні, а й за кордоном. Це концентрований набір стереотипів".

За словами продюсера ГО "Кінороби" Сергія Караванця, перед українським кінематографом відкриваються хороші перспективи, оскільки від цього року в кіноіндустрію вкладатимуться державні кошти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: