fbpx

Ветерани АТО у Франківську отримали одно- та двокімнатні квартири. ФОТО

Суспільство 13:58, 12.10, 2017

До Дня захисника вісім учасників війни на Донбасі отримали квартири в Івано-Франківську. Серед них – легендарний командир першої штурмової роти ДУК ПС ДаВінчі – Дмитро Коцюбайло.

Урочисті вітання учасників АТО в Івано-Франківську підкріпили матеріально – з нагоди Дня захисника вісьмом ветеранам вручили договори про купівлю квартир. Три однокімнатних квартири, площею 45 кв. м, та п'ять двокімнатних квартир, площею 64 кв. м, отримали поранені бійці, інваліди ІІІ групи та багатодітні.

Однокімнатні квартири отримали:

Володимир Яківців – боєць 128-ї бригади, учасник подій в районі сіл Піски та Бутовка. Мешкає з батьками та сестрою в гуртожитку. 

Назар Кваснюк – боєць 128-ї бригади, учасник подій 2014 року в районі Луганського аеропорту, отримав вибухову травму. Мешкає з мамою та молодшим братом в кімнаті гуртожитку, площею 12 кв. м. 

Андріан Волгін – майданівець, доброволець батальйону "Донбас", учасник виходу з Іловайська, перебував у полоні. Депутат Івано-Франківської міської ради. Орендує житло. 

Двокімнатні квартири отримали:

Олександр Агафонов – боєць роти особливого призначення МВС. Учасник боїв у Слов'янську, Дебальцевому, Вуглегірську. Має вогнепальне поранення, інвалід ІІІ групи. Орендує житло. 

Андрій Ткачук – боєць "Азову", пройшов Маріуполь, Лебединське, Широкіно, Водяне, поранений, інвалід ІІІ групи. Орендує житло. 

Василь Хивчук – боєць спецпідрозділу "Сокіл", мешкає з родиною в гуртожитку. 

Роман Винник – боєць 128-ї бригади, учасник боїв у Щасті, в Мар'їнці та Авдіївці. Отримав мінно-вибухову травму. Орендує житло. 

Дмитро Коцюбайло, ДаВінчі – майданівець, командир першої штурмової роти ДУК ПС, народний Герой України. Зараз захищає Україну на передовій в районі Авдіївки. 

Ветеранів привітали мер Франківська Руслан Марцінків та голова Міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

Квартири виділені за проектом "Житло воїнам АТО", що стартував у Франківську з липня 2016 року. За проектом, міська влада Франківська надає земельну ділянку ветеранській організації. Будує житло за домовленістю з атовцями інвестор-забудовник, який передає їм частину квартир. 

Черга на отримання квартир формується в такому порядку: інваліди ІІІ групи, багатодітні, малозабезпечені, інші ветерани АТО. 

Це вже четверте вручення квартир захисникам України в Івано-Франківську за зазначеним проектом. На цей час житло отримали 57 ветеранів. 

За словами Василя Андріїва, нещодавно учасники ветеранських організації об’єдналися в житловий кооператив. Перше вручення ключів від квартир його учасникам заплановане у листопаді цього року. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: