fbpx

Ветерани АТО Яремчанщини проти нафтогазовидобувної компанії екс-регіонала

Суспільство 16:59, 09.03, 2017

Яремчанська регіональна спілка ветеранів АТО вимагає в голови обласної ради Олександра Сича не допустити, щоб на Яремчанщині нафту та газ видобувала фірма екс-регіонала ТОВ "ПАРІ".

Відповідне звернення спілка направила голові облради, про це повідомив очільник спілки, секретар Яремчанської міської ради від партії "ВОЛЯ" Володимир Губарчук на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Як відомо, одне з питань, що мають розглянути на сесії облради, – погодження надання ділянки надр на Чемигівській площі у користування ТОВ "ПАРІ" з метою видобування нафти і газу.

ТОВ "ПАРІ" зареєстроване в місті Києві, бенефіціарним власником товариства є Микола Злочевський, колишній народний депутат від "Партії регіонів", який за часів Януковича очолював Мінекології.

"Також, вбачається з неодноразових публікацій у ЗМІ, Микола Злочевський – один із тих, хто суттєво збагатився за президентства Януковича. Коли він був міністром екології, його бізнес розрісся до розмірів однієї з найбільших приватних газовидобувних компаній в країні – Burisma Group",  йдеться у зверненні.

Яремчанці повідомляють, що після Майдану Злочевський втік з країни та був фігурантом у декількох кримінальних провадженнях, проте його бізнес і надалі працює в Україні.

"Через те ми категорично проти, щоб такі особи отримували дозволи на розробку родовищ не лише на території Яремчанщини, але й по всій Україні. В той час, коли на сході війна, ми не можемо допустити, щоб на Прикарпатті торгували на крові українців, годували олігархів і очільників режиму Януковича",  наголосили яремчанці.

Ветерани АТО переконані, що розробку родовищ повинні здійснювати державні компанії, які мають нарощувати потенціал нашої держави, та приватні компанії з прозорою структурою і бенефіціарами.

У зверненні звертають увагу на досвід "співпраці" з підприємствами нафто- і газовидобувної галузі, які не сплачують податки до місцевого бюджету, не беруть участі у  соціально-економічному розвитку населених пунктів. Натомість лише знищена інфраструктура, забруднення води та земельних ділянок нафтопродуктами.

"Тому надання спецдозволів має відбуватись в інтересах держави та узгоджуватись з думкою громадян, оскільки земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, є об’єктами права власності Українського народу. Зважаючи на це, ми вимагаємо невідкладних заходів реагування",  заявляють атовці.

"На чергових зборах спілки АТО ми вирішили більше не стояти осторонь подій, коли крадуть в громад наші національні багатства, і вирішили зробити звернення в обласну раду та чекаємо від них розуміння! Ми хочемо, щоб в наш край зайшли справжні інвестори, які на ділі будуть покращувати інфраструктури тих сіл та міст, з яких вони хочуть заробляти гроші, а не прикриватись обіцянками!"  відзначив Володимир Губарчук у соцмережі Фейсбук.

1

2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: