fbpx

Ветерани АТО з Яремчанщини закликають облраду не дозволяти фірмі одіозного екс-регіонала добувати газ у Карпатах

Суспільство 10:57, 10.03, 2017

Делегація з трьох десятків ветеранів АТО та громадських активістів Яремчанщини на чолі із секретарем Яремчанської міськради Володимиром Губарчуком прибула на сесію Івано-Франківської обласної ради.

Як писав КУРС, нещодавно постійна комісія Івано-Франківської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування погодила проект рішення про надання ТОВ "ПАРІ" у користування ділянки надр для видобутку газу на території Яремчанської міської ради. Сьогодні остаточне рішення має ухвалити сесія облради. 

КУРС повідомляв, що ТОВ "Парі" належить зареєстрованій на Кіпрі Burisma Holding Limited, кінцевим бенефіціаром компанії є колишній народний депутат від Партії регіонів та міністр екології в уряді Азарова Микола Злочевський. У 2014 році після перемоги Євромайдану Злочевський утік з України.

Громадські активісти, ветерани і депутати з Яремчанщини прибули на сесію облради заликати обранців не погоджувати спецдозвіл для фірми колишнього регіонала. До облради звернувся секретар Яремчанської міської ради, ветеран АТО Володимир Губарчук

"Шановні голови облради, обласної державної адміністрації, депутати, дорога громадо! Я, ветеран АТО Володимир Губарчук, сьогодні звертаюся до вас з проханням. Я воював і проливав свою кров, щоб Україна була вільною державою, щоб нам ніхто не міг сказати, що Степан Бандера не герой України. Я був нагороджений президентом орденом "За мужність". Але для чого орден, якщо ми зараз не можемо захистити наші землі на заході України.

Зараз до нас приходять колишні регіонали і хочуть викачувати у нас газ і нафту. Ці регіонали, Микола Злочевський, зараз живуть за кордоном, а через свої офшорні компанії викачують гроші з українців та потім фінансують тих, хто нас вбиває.

Патріотичні сили у Франківську проводять ходу проти олігархів і торгівлі на крові, а зараз готові надати дозвіл регіоналам на видобуток нафти… 

Ми, учасники АТО Яремчанщини, не допустимо прихід регіоналів на наші землі. Ми за прихід чесних, прозорих інвесторів. Закликаємо весь депутатський корпус утриматися від надання дозволу для ТОВ "ПАРІ", – заявив Губарчук. 

Олександр Сич попросив управління екології до розгляду питання по можливості забезпечити присутність на сеії представників фірми і органів місцевого самоврядування, щоб вони висловили свою позицію.

На сесії присутні близько трьох десятків ветеранів АТО з Яремчанщини. Вони тримають у руках плакати "Надра громаді  регіоналам тюрма", "Надра не продаємо  ср…ку не підставляємо".

За пропозицією "укропівця" Миколи Палійчука питання "Парі" перенесли з 32-ге на 2-ге.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: