fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Атовці з Яремчі вважають, що область втратила реабілітаційний центр для ветеранів через саботаж керівництва облради і ОДА

Атовці з Яремчі вважають, що область втратила реабілітаційний центр для ветеранів через саботаж керівництва облради і ОДА

Політика 13:42, 30.06, 2017

Депутат Яремчанської міської ради, учасник АТО і член Яремчанської спілки учасників АТО Андрій Стельмащук звинуватив керівництво області у зриві передачі турбази НБУ на баланс обласної ради для облаштування там реабілітаційного центру для учасників АТО. Стельмащук закликав голову ОДА Гончарука і голову облради Сича піти у відставку.

Сьогодні на сесії обласної ради депутат міськради Яремчі, ветеран АТО Андрій Стельмащук зачитав звернення до Президента, СБУ, обласної ради та обласної державної адміністрації з приводу ситуації довкола відпочинкового комплексу НБУ в Яремчі, який планували передати на баланс обласної ради з метою облаштування реабілітаційного центру для учасників АТО.

Як відомо, Нацбанк понад рік тому оголосив про продаж своєї бази відпочинку "Прикарпаття" в Яремчі, в яку було вкладено понад 80 млн грн. Розглядалася також можливість передачі комплексу на баланс області для облаштування реабілітаційного центру для ветеранів АТО. Однак керівництво ОДА і облради за рік так і не спромоглося підготувати необхідну інформацію і надати офіційну відповідь НБУ, чи готова область прийняти у власність оздоровчий комплекс "Прикарпаття". 

"Через політичні інтриги та власні фінансові інтереси чиновників область втратила базу НБУ "Прикарпаття", в яку Нацбанк вклав 80 млн грн. Обласні очільники ігнорували численні звернення учасників АТО, волонтерів, військових лікарів та Яремчанської міськради, місцевих, обласних та народних депутатів", – наголосив Стельмащук.

За його словами, такі дії, в умовах війни з Росією, є неприпустимими, коли бійці АТО через відсутність реабілітаційних центрів змушені їхати за кордон.

"Безсумнівним фактом бездіяльності та безгосподарності керівництва обласної ради та ОДА є безпідставна втрата можливості отримати цю базу на баланс області. Тому ми вимагаєм у голови облради скласти повноваження, а голові ОДА піти у відставку", – заявив Стельмащук.

Андрій Стельмащук1

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: