fbpx

Від Барселони до Амстердама: у Франківськ приїдуть живі скульптури з різних країн. ФОТО

Стиль життя 11:57, 24.04, 2019

3 травня з нагоди Дня міста в Івано-Франківську пройде фестиваль живої скульптури – міми приїдуть до міста з Польщі, Іспанії, Німеччини, Болгарії, Нідерландів, Білорусі та інших міст України.

Лише 3 травня з 13:00 до 17:00 на франківській Стометрівці та вулиці Лесі Українки усі охочі зможуть прогулятись "від Барселони до Амстердама". 

Сьогодні на прес-конференції з організаторами фесту міський голова Руслан Марцінків розповів, що "надзвичайно хвилюється, оскільки такий фестиваль відбудеться в місті вперше". 

"Ця подія знакова для Івано-Франківська… У старій Європі такі заходи вже традиційні, а для нас поки новинка", – каже Марцінків.

Фестиваль ініціювали актори "Mim-theatre "if' Артур Гулько та Андрій Кирильчук.

КУРС писав, що незвичайні перформанси в стилі "живої скульптури" влаштовують франківські актори Артур Гулько і Андрій Кирильчук.

Артур Гулько розповів, що ідея з'явилася давно, але, щоб її втілити, потрібно було знайти підтримку мерії та кошти. 

"Чому Франківськ? Тому що ми любимо це місто і в ньому є підтримка",  сказав Кирильчук. Він розповів, що атмосферу фестивалю зададуть 35 учасників на 23 локаціях. Вони підготували мистецьку програму для різних вікових груп.

"Ми оптимістично налаштовані, чекаємо гарної погоди", – додав Кирильчук.

Фестиваль триватиме 3 травня з 13 до 17 години на Стометрівці. Усі охочі зможуть отримати мапу, щоб орієнтуватися на фестивалі.

1

Так, прямо з Нідерландів чимало цікавинок везе до Івано-Франківська засновниця "Adorabel" Ювон Холландер.

"Наша місія – демонструвати, яким неповторним буває мистецтво, і змушувати людей у різних куточках світу усміхатися. Настав час усміхнутись й Івано-Франківську", – зазначає Ювон.

2

Команда STREETart Masters із Польщі понад 15 років працює у жанрі живих скульптур і брала участь у різноманітних міжнародних фестивалях. Команда працює у різних напрямках: від пантоміми до вуличного театру. В Івано-Франківську вони перевтіляться в образи "Бульбашкової Феї" та "Серцеїда".

3

"Бульбашкова Фея" (Bubble Fairy) – це живий та неймовірно позитивний образ, сповнений радості та життя. Для взаємодії з аудиторією використовує магічні реквізити – павуки, кістки і барвисті бульбашки додадуть протрібної атмосфери на вулицях нашого міста.

Скульптура "Серцеїд" (Heart Fixer) – це смішна і навіть дещо божевільна жива статуя, витримана в сильних, енергетичних зелених тонах і благородному золоті. Він механік людських сердець – розважає, радіє, дивує. А ще – краде чоловічі капелюхи та жіночі серця)

4

Фото – Міжнародний фестиваль ЖИВОЇ скульптури Івано-Франківськ

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: