fbpx

Від Галичини до Донбасу: у Польщі дизайнери презентували екскурсію Україною по подіуму. ФОТО

Стиль життя 18:56, 11.12, 2018

12 українських дизайнерів представили у Ptak Warsaw Expo під Варшавою свої колекції одягу. Захід відбувся в рамках проекту "Екскурсія Україною по подіуму".

У показі взяли участь модель’єри з 12 регіонів України: Роксолана Богуцька з її легендарними вишитими мотивами представляла Галичину, Людмила Бушинська  Поділля, Любов Чернікова – Прикарпаття, Оксана Сокол з унікальними валяними речами – Закарпаття, Дмитро Чернега з чоловічою колекцією – Київ, Наталя Марченко з вінками Марини Лапи  Полісся, Олена Мішустіна з сукнями, прикрашеними петриківським розписом, – Наддніпрянщину, Олена Годис зі скіфським золотом – Одесу. Слобожанщину представила Вікторія Маслій.

Крім того, Україну представляла Оксана Грицай з Галицького коледжу ім. Чорновола в Тернополі.

Справжній фурор спричинили колекція кримськотатарського вбрання Камілли Саадат, яка репрезентувала Крим, а також колекція одягу з Донбасу, яку представила організатор заходу, радник міністра освіти й науки, голова Національного партнерства в легкій промисловості Голда Виноградська. Її творча студентська група Харківської Академії дизайну виготовила аксесуари з дроту. Як символ нинішньої України – жінки, руки якої зв’язані дротом.

"Ми відкрили нову сторінку польсько-українських економічних відносин, – зазначила Голда Виноградська. Зокрема, домовилися, що 2 лютого ми відкриваємо у Ptak місто моди у Лодзі – магазин, де будуть представлені бренди українських дизайнерів. Це величезний крок вперед для українського бізнесу. Також у першому кварталі наступного року ми прийматимемо делегацію польських виробників тканин: ми допомагатимемо полякам продавати їхні тканини в Україні, а вони промотуватимуть наших виробників", – заявила Виноградська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: