fbpx

Від кримінального переслідування музикантів і керівників фестивалю "Porto Franko" захищатиме відома юридична компанія

Суспільство 12:18, 22.06, 2018

Одна з провідних юридичних компаній України компанія "Moris Group" надала адвокатів виконавцям групи "Хаммерман Знищує Віруси" та керівникам фестивалю "Porto Franko".

Керуючий партнер Moris Group Андрій Романчук вважає, що ситуація з кримінальним переслідуванням артистів виникла через те, що норми Кримінального процесуального кодексу України зобов’язують правоохоронців розпочати кримінальне провадження, якщо подано відповідну заяву про вчинення кримінального правопорушення. Поліція просто не мала вибору і була змушена виконати вимоги закону. Водночас адвокати переконані, що судових перспектив ця справа не має.

"Ми вважаємо, що митці і журналісти у зв’язку з їхньою діяльністю не повинні піддаватись будь-якому переслідуванню з боку держави і правоохоронних органів. І це принципова позиція Moris Group", – наголосив Андрій Романчук.

Захисники надаватимуть послуги безоплатно.

Як писав КУРС, концерт "ХЗВ" відбувся в Івано-Франківську 14 червня у Палаці Потоцьких у рамках фестивалю Porto Franko. Музиканти вийшли на сцену майже голими, прикривши лише статеві органи, і це спричинило величезний скандал і затяті суперечки в медіа та соцмережах, які не вщухають досі.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків після концерту "ХЗВ" доручив Володимиру Гайдару освятити Палац Потоцьких. Також після виступу "ХЗВ" в Івано-Франківську Нацполіція відкрила кримінальне провадження за статтею за ст. 296, ч. 2 (хуліганство). 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: