fbpx

400 авто в день: розмитнення на Франківській митниці дало бюджету більш як півмільярда гривень

Суспільство 12:17, 14.02, 2019

За результатами митного оформлення легкових авто, які ввозять на митну територію України, до державного бюджету з Івано-Франківської митниці вже надійшло більш як 524,6 млн грн митних платежів.

З них 221,7 млн грн сплачено за автомобілі, що були ввезені на митну територію України у період з 1 січня 2015 року та поміщені в митні режими "транзит" або "тимчасове ввезення".  Про це повідомили в Івано-Франківській митниці ДФС.

З початку вступу в дію змін у податкове та митне законодавство щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації на Івано-Франківській митниці ДФС оформлено 8492 транспортних засоби, з них – 3528 так званих "євроблях". За словами митників, 12 лютого став рекордним днем в оформленні автомобілів на іноземній реєстрації. Кількість розмитнених авто цього дня склала 413 автомобілів, з яких 206 "євроблях".

З метою забезпечення максимальної кількості митного оформлення транспортних засобів громадян прикарпатські митники працюють в посиленому режимі. Зокрема, встановлено позмінний робочий графік підрозділів митного оформлення з 8 до 17 год. та з 13 до 22 год., робочий тиждень продовжено з понеділка по суботу та додатково залучено 12 працівників митниці.

Отримати консультації з питань розмитнення, а також здійснити митне оформлення транспортних засобів для вільного обігу в зоні діяльності Івано-Франківської митниці ДФС можна у шести підрозділах митного оформлення, зокрема у:

– відділі митного оформлення № 1 митного поста "Прикарпаття", м. Івано-Франківськ, вул. Польова, 6;

– відділі митного оформлення № 2 митного поста "Прикарпаття", м. Івано-Франківськ, с. Микитинці, вул. Юності, 47;

– секторі митного оформлення № 1 митного поста "Прикарпаття", Івано-Франківська обл. Тисменицький р-н., с. Ямниця, вул. Н. Яремчука, 2;

– на митному посту "Коломия", Івано-Франківська область, м. Коломия, вул. Горбаша, 1;

– митному посту "Калуш", Івано-Франківська область, м. Калуш, ст. Кропивник;

– митному посту "Долина", Івано-Франківська обл., м. Долина, вул. Обліски, 139.

Консультацію щодо особливостей митного оформлення ввезених на митну територію України транспортних засобів можна отримати за номерами: (0342) 72-52-77 та (0342) 72-52-76.

Нагадаємо, 22 лютого 2019 року завершується термін дії пільгового періоду застосування зниженої ставки акцизного податку при розмитнені автомобілів. Після цього часу власники таких автомобілів будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: