fbpx

Від "Теплого Арту" до "Наступного проекту": Лілія Гоголь про нові мистецькі події у Франківську

Суспільство 20:39, 29.03, 2017

Учора, 28 березня, у громадському ресторані Urban Space100 відбулася презентація планів та айдентики мистецької програми "Теплого Міста".

"Наша місія – активізувати мистецькі процеси у місті. У Франківську немає галерей, але ми працюємо над зменшенням дистації між франківцями і сучасним мистецтвом", – розповіла кураторка мистецьких проектів Лілія Гоголь.

Вона наголосила на тому, що про сучасне мистецтво варто дізнаватися у різні способи. 
Останні півроку "Теплий Арт" працював над новою концепцією та стилем. Відтепер проект має нову назву та візуальне оформлення.

"Ми виросли у проект з чітким баченням, усвідомили себе та продовжуємо працювати й реалізовувати нові проекти", – сказала Гоголь.

27-28 травня у Франківську відбудеться інтенсив кураторки Відкритого архіву українського медіамистецтва, дослідниці медіа-арту та авторки магістратури із сучасного мистецтва у Національному педагогічному університеті імені М. Драгоманова Яніни Пруденко.
Вивчаючи теорію та здобуваючи практичні навички, 12 людей, яких оберуть за результатами конкурсу, після інтенсиву на виході матимуть кураторський проект. Уже скоро почнеться прийом заявок. 

Також Лілія Гоголь анонсувала арт-резиденцію для українських митців. Деталі нового проекту організатори не розголошують. "Це ті люди, які презентують Україну на світовій арт-сцені", – обмежилась короткою інформацією про резиденцію організаторка.

"Наступний проект" продовжить співпрацю і з іноземними художниками. Цьогоріч резидентом проекту стане американський митець Бред Дауні. Нині художник живе у Берліні, а основою його творчості є громадські місця, у яких можуть взаємодіяти жителі міст. Основною метою творчості Дауні вважає повернення міста його мешканцям. Його приїзд у Франківськ запланований на другу половину 2017 року. 

Brad Downey – Souvenirs from Ruttkowski;68 on Vimeo.

У планах "Наступного проекту" також одноденний мистецький форум та відкриття галереї у "Промприладі".

Як повідомлялося раніше, сесія міськради затвердила проект забудови території "Промприладу" у Франківську, а над перевтіленням промзони працюють чотири команди.
 

Катерина Котвіцька
Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: