fbpx

Від вилучення серверів Українського центру оцінювання якості освіти постраждали більше 200 випускників

Суспільство 06:41, 24.09, 2015

Вилучення прокуратурою серверів УЦОЯО створило проблеми для випускників при вступі до вишів.

Про це Главкому повідомила перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун. 

"Результати ЗНО у нас були завантажені і в базу МОН. Але в деяких випадках все одно виникали проблеми. Якщо хтось загубив сертифікат або подав апеляцію, вона пройшла, випускнику додали бал, а у нашій базі зафіксований ще старий результат. І змінити його ми не можемо, бо не вводимо дані вручну. Тобто є людина – і у неї на папері один результат, а університет в базі бачить інший. Постійно виникали такі проблеми",  повідомила пані Совсун.

За її словами, останні два тижні вступної кампанії центр був паралізований. Вже тоді через вилучення серверів була втрачена вся база і це не давало можливості перевіряти та звіряти дані в сертифікатах. 

Були випадки, коли люди губили сертифікати і не могли їх знайти, бо не знали, в який центр була подана на перевірку їхня робота. 

"Ми просили центр видавати довідки. Але ці ситуації мусили щоразу вивчати і вирішувати індивідуально",  відзначила заступник міністра МОН.

Вона повідомила, що загалом від ситуації з вилученням серверів УЦОЯО потерпіли більше 200 випускників. 

Нагадаємо, минулого тижня невідомі особи в масках обшукали помешкання директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука. Нічого, що би свідчило про протиправну діяльність на посаді, не знайшли.

Читайте також: На Прикарпатті за ЗНО стежило найбільше громадських спостерігачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: