fbpx

Відбулася нарада директорів музеїв області

Суспільство 22:50, 21.05, 2014

Більше двохсот музеїв, в тому числі громадських і приватних, функціонує на Прикарпатті. В обласній держадміністрації відбулася нарада директорів обласних музеїв. Основною темою стала Шевченківська, адже майже всі музеї долучилися до відзначення 200-річчя Великого Кобзаря.

Начальник управління культури обласної держадміністрації Володимир Федорак зазначає, що на нараді мова йшла в основному про вшанування Тараса Шевченка: 

"Підбито підсумки роботи наших музеїв за квітень-травень 2014 року і представлено ту роботу, яка вже зроблена. Приємно сказати, що за попередні 4,5 місяці в музеях області побувало близько 250 тисяч відвідувачів, що є немало, враховуючи суспільно-політичну ситуацію, хоча й хотілося б більше. Також директори музеїв представили питання щодо нових експозицій та виставок, які зараз тривають. Зокрема, присвячені ювілею Тараса Шевченка виставки проходять практично у всіх музеях. Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського в Коломиї випустив за власні кошти колекційну збірку листівок, присвячених Т. Шевченку. Триває активна робота по створенню Музею шани Т. Шевченка на базі обласної "Просвіти"".

Джерело: ІФ ОДТРК "Карпати"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: