fbpx

Відбулися урочистості з нагоди 20-річчя паліативної служби на Прикарпатті. ВІДЕО

Здоров'я 16:16, 21.10, 2017

Титанічна праця, що потребує ангельського терпіння і доброти. В Івано-Франківську відбулися урочистості з нагоди 20-річчя паліативної служби.

У Катедральному соборі відслужили молебень, який очолив владика Володимир Війтишин. А у Музеї мистецтв Прикарпаття представники влади вручили подяки медикам. Їх отримали люди, які щоденно допомагають на завершальному етапі життя, полегшують страждання і роблять усе, щоб останні дні пацієнтів минули безболісно, йдеться у сюжеті "Каналу 402".

За 20 років паліативна служба на Прикарпатті має багато досягнень, адже чимало практик фахівці запровадили першими в Україні. Так, наприклад, в області діє перший і єдиний в Україні дитячий хоспіс. Також вперше була впроваджена мобільна виїзна служба для допомоги онкохворим вдома.

Під час урочистостей відбувся і благодійний аукціон. Прикарпатські художники передали на нього свої картини. Серед них є і робота, виконана хлопчиком із ДЦП. Митці кажуть, що паліативна допомога – справа усього суспільства. Виручені з аукціону кошти передадуть на розвиток паліативної допомоги в області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: