fbpx

Відключення електроенергії на Прикарпатті можуть тривати всю зиму

Суспільство 16:34, 11.12, 2014

Про це в коментарі журналістам "Франко Таймс" повідомила прес-секретар ПАТ "Прикарпаттяобленерого" Марія Мелінишин.

За її словами, райони для відключень підбираються так, щоб там не було лікарень чи інших соціально важливих об'єктів. 

"Однак є спеціальний графік відключень, коли ми не можемо впливати. Тоді відключається все без розбору, в тому числі лікарні, як це було минулого тижня в Коломиї", – каже пані Марія.

На її особисту думку, такі відключення можуть тривати усю зиму.

"Раніше такі графіки відключень запроваджувались для вирівнювання енергетичного балансу, і відбувалось це раз на рік. Але зараз в країні війна, і тому ми змушені робити це постійно", – розповідає прес-секретар.

Марія Мелінишин каже, що в "обленерго" прекрасно розуміють невдовлення людей, але така ситуація спостерігається по всій країні.

"Розумієте, наш диспетчер не може не виконати вказівку центрального диспетчера з "Укренерго", – пояснює вона.

"Якщо центральний диспетчер побачить, що для роботи генераторів АЕС не вистачає енергії, він має повноваження вимкнути електропостачання по всій країні", – заявила пані Марія.
 

Марія Мелінишин вважає, що для українців було б набагато краще, якби графіки відключень впорядкували та прив'язали до чітко визначеного часу доби, як це було у 90-х роках.

"Ми та інші області написали в "Укренерго" листи з проханням впорядкувати графіки відключень, щоб люди були проінформовані. Однак відповіді поки що не отримали,  каже прес-секретар.  Бо вони дають нам вказівки без жодних коментарів".

У свою чергу, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості причиною відключень елетроенергії називають дефіцит палива на електростанціях. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: