fbpx

Відкрито кримінальне провадження за фактом масового отруєння на весіллі у Коломийському районі

Суспільство 19:46, 12.05, 2019

Коломийська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом масового отруєння в готельно-розважальному комплексі "Вербіж", що в селі Верхній Вербіж Коломийського району, за ч. 1 ст. 325 ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням") КК України.

В усіх хворих, яку гуляли на весіллі 4 травня, встановлено попередній діагноз "гострий гастроентероколіт". Стан хворих розцінювався як середнього ступеня важкості, загальна слабкість, t 37,5-38 С°, пронос 1-2 рази на добу, нудота, блювота, болі в животі.
У закладі за участю спеціалістів управління Держпродспоживслужби у Коломийському районі проведено огляд місця події та відібрано відповідні взірці для подальшого проведення експертного дослідження й призначення експертиз.
Також спеціалістами відібрано змиви на бактерії групи кишкової палички, проби води з локального водопроводу закладу, взірці продуктів харчування для лабораторного дослідження. На кишкову групу інфекцій обстежено 14 осіб.
Досудове розслідування триває, повідомили у прес-службі обласної прокуратури.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: