fbpx

Відомі франківці долучаються до протидії булінгу. ВІДЕО

Суспільство 20:05, 12.09, 2018

З 10 по 14 вересня головне територіальне управління юстиції в Івано-Франківській області проводить Тиждень протидії булінгу. У рамках акції відомі франківці звертаються до дітей та їхніх батьків і радять, як боротися з цією проблемою.

Булінг – це агресивна поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується фізичним і психологічним тиском. І, за невтішною статистикою, у 2017 році 7 з 10 дітей стикалися з булінгом в тих чи інших проявах (були жертвою або свідком).

В межах кампанії #СтопБулінг правопросвітницького проекту "Я МАЮ ПРАВО!" Міністерство юстиції України розпочинає проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо протидії цькуванню серед підлітків.

До боротьби з цією проблемою в Тиждень протидії булінгу долучився і український богатир (стронґмен), багаторазовий рекордсмен України Назар Павлів.

"Для того, щоб захистити себе, рекомендую займатися спортом, щоб бути сильним і здоровим, щоб могти постояти за себе. Адже спорт формує характер. Але потрібно захищати не тільки себе, а й ближнього. Наприклад, мій тренер мене завжди вчив, що ніколи не можна використовувати свою силу не за призначенням. Також пам’ятайте, що все зло, яке ви зробите комусь, вам обов’язково повернеться. А краще старайтеся допомогти усім та дружити з усіма", – радить Павлів.

До дітей та їхніх батьків звернувся і відомий шоумен, актор, сценарист Івано-Франківщини Михайло Мельникович, відомий як Місько Батяр. Якщо ви стали жертвами такого насилля в школі чи поза школою, він радить звертатися у правоохоронні органи.

На сьогодні булінг є вкрай гострою проблемою, яка потребує негайного вирішення. За інформацією Міністра юстиції, Україна входить у десятку європейських країн за рівнем поширеності булінгу серед 11-15-річних школярів.

Мін’юст пропонує покрокову інструкцію, як зупинити цькування у школах. Якщо ваша дитина постраждала від булінгу, потрібно звернутися до класного керівника, а в разі його/її неспроможності владнати ситуацію –  до завуча або директора школи. Найкраще написати і зареєструвати офіційну заяву, адже керівництво закладу освіти несе особисту відповідальність за створення безпечного і комфортного середовища для кожної дитини.

Якщо вчителі та адміністрація не розв’язали проблему – звертайтеся із заявою до поліції.

Якщо вам необхідна правова допомога (юридична консультація, складання заяви, інших документів) – зверніться до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України).

Якщо дитині необхідна психологічна допомога, зверніться на Національну дитячу "гарячу лінію" для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116 111.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: