fbpx

Відомий прикарпатський художник Роман Бончук подарував кілька своїх картин школам Богородчанщини

Культура 12:33, 23.10, 2015

Вчора в Богородчанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 відбулося урочисте вручення картин відомого прикарпатського художника Романа Бончука десятьом школам району, які найактивніше долучалися до збору допомоги учасникам АТО та плетіння їм маскувальних засобів захисту.

Роман Бончук – автор проекту першого в Україні Музею Небесної Сотні, який місяць тому відкрили в Івано-Франківську. Він також автор численних полотен та найбільшої в Україні картини "Хроніка України".

За сприяння представників Волонтерського центру та ГО "Самооборона в Богородчанському районі" Роман Бончук погодився подарувати десяток своїх робіт на згадку школярам про їхню активну участь у волонтерській діяльності. Кожна постать, зображена на полотні, символізує любов до України та боротьбу за її волю і незалежність. 

На врученні були присутні голова районної державної адміністрації Ярослав Паранюк, голова ГО "Самооборона в Богородчанському районі" Михайло Михайлюк, представник Волонтерського центру Надія Парфан, голова ГО "МАЙДАН Богородчанського району" Петро Здерко, керівник Івано-Франківської міської організації "Самооборони" і випускник Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Юрій Лоп’янецький, представники учнівського самоврядування та директори навчальних закладів. 

На жаль, художник не зміг особисто прибути на цей захід, тому вручення картин відбулося без його участі. Портрети видатних людей були передані представникам учнівського самоврядування наступних шкіл району: Богородчанським №1 та №2, Солотвинській, Росільнянській, Дзвиняцькій, Іваниківській, Саджавській, Кричківській, Порогівській та Раковецькій. 

Картини на таку ж тематику планується передати й іншим школам району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: