fbpx

Відсьогодні всі держзакупівлі здійснюватимуться тільки через ProZorro

Економіка 11:18, 01.08, 2016

Із 1 серпня 2016 року всі державні закупівлі в Україні переведені на електронну систему ProZorro. Ця система є одним із пріоритетних напрямків економічних реформ. Вона повністю мінімізує людський фактор і зменшить ризики корупції.

Система надає можливість замовникам використовувати її на допорогових закупівлях: нижче 200 тис. грн – для товарів та послуг, нижче 1,5 млн грн.  для робіт.

За предметами закупівель вартістю від 50 тис. грн до 200 тис. грн замовники повинні оприлюднювати звіти про укладені договори та скан-копії самих договорів.

А вже від 200 тис. грн (для товарів та послуг) та від 1,5 млн грн (для робіт) проводяться відкриті торги, переговорна процедура та конкурентний діалог.

Система самостійно не обирає переможців торгів, а лише фіксує їх – від меншої ціни до більшої.

Електронна система державних закупівель ProZorro вже показує перші результати економії. Про це на засіданні Кабміну повідомив Максим Нефьодов, заступник міністра економічного розвитку. За його словами, в середньому можна говорити про економію в розмірі 14%.

"3500 державних замовників вже здійснили закупівлі через систему, з них на 2,6 млрд надпороговых і 2,7 млрд передпороговых закупівель", – цитує Нефьодова РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: