fbpx

Відтепер прикарпатці можуть торгуватись за арештоване майно через інтернет без реєстраційних внесків

Економіка 11:44, 06.03, 2015

Більше ніж півроку Івано-Франківська область реалізує все арештоване конфісковане майно через систему електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ). Зараз запроваджуються в дію нововведеня, пов’язані з цією системою, які спростять користування нею.

В Головному управлінні юстиції в Івано-Франківській області відбулась нарада з керівниками територіальних органів виконавчої служби, і зокрема інформаційного центру, на якій їх ознайомили із нововведеннями.

Начальник Головного управління юстиції в Івано-Франківській області Василь Кавацюк розповів про деякі спрощення, які чекають на користувачів сайту СЕТАМ.

"До цього часу для того, щоб взяти участь в торгах, потрібна була реєстрація, проплата реєстраційного внеску. Якщо сума майна, яке реалізується, перевищувала 100 тисяч, потрібно було підтвердити свою ставку за допомогою електронного цифрового підпису. Тепер буде достатньо реєстрації на сайті СЕТАМу і, відповідно, можна буде брати участь в торгах без реєстраційного внеску", – зазначив Кавацюк.

За його словами, в Івано-Франківській області робота відділу державної виконавчої служби, який відповідає за реалізацію арештованого майна через СЕТАМ, займає одну із найвищих позицій в загальнодержавному рейтингу.

Використання новітніх технологій у сфері реалізації арештованого чи конфіскованого майна має ряд переваг.

"Не секрет, що раніше була, скажімо, одна організація, яка займала монопольне становище при реалізації такого майна, створювалися перешкоди для доступу учасників до торгів. Наприклад, в газеті районного рівня була публікація про торги  викуповувались її цілі тиражі, і маса інших штучних перешкод, щоб в кінцевому результаті зацікавлена особа могла придбати майно", – додав начальник управління юстиції.

В.о. начальника управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Івано-Франківській області Володимир Кульбанський розповів, що із впровадженням нової електронної системи збільшилась як кількість наданого для реалізації арештованого та конфіскованого майна, так і загальна сума його реалізації.

"За минулий рік, коли Івано-Франківська область була включена в СЕТАМ, ми реалізували порядка 20 мільйонів арештованого майна державними виконавцями", – зазначив Кульбанський.

Він розповів, що однією з переваг СЕТАМу є також можливість для боржника, майно якого виставлене на торги, викупити його.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: