fbpx

Крос-кантрі, театр чи повболівати на змаганнях з таекван-до: як провести вікенд у Франківську

Стиль життя 08:05, 21.10, 2017

Обіцяється справді осінній вікенд – похмура погода та навіть дощ. Але це не причина сумувати й сидіти вдома. КУРС пропонує, як провести вихідні змістовно.

Майстер-клас для дітей із випікання капкейків 

В суботу об 11 год. кулінарна студія "Кукуріку" запрошує діток побувати в ролі пекарів і спекти смачні, корисні і красиві капкейки. А також перевтілитись у кондитерів-художників, розмалювати і прикрасити свої творіння. Відвідавши майстер-клас, дітки з легкістю зможуть радувати своїх рідних смаколиками власного приготування.

1

Адреса: вул. Володимира Великого, 13

Ціна: 160 грн

 

"Вовчинецькі вафельки"

Прихильники активного відпочинку можуть поквапитись і сьогодні на 11 годину рушити у Вовчинецькі гори. Тут пройдуть крос-кантрійні змагання "Вовчинецькі вафельки". Класичні змагання крос-кантрі по новій фізично важкій і технічно складній трасі. По цій трасі катаються вже декілька років, але через її складність жодного разу на ній не проводилось змагань. Тому змагання будуть орієнтовані на досвідчених велосипедистів.

2

Особливістю цих змагань є те, що організаторів немає. Тому розмітка траси буде мінімальна, а час проходження кіл учасники будуть записувати в протокол самостійно при проходженні кожного кола. Це дасть можливість також уникнути небезпечного місця на трасі, де траса з швидкого спуску пересікає дорогу. Гонщик змушений буде зупинитися в кінці спуску, записати в протокол свій час і аж тоді перетнути дорогу на невеликій швидкості.

Також кожен учасник повинен вписати себе в протокол самостійно при реєстрації.

Кожен учасник сам повинен нести відповідальність за свої дії, подбати про свою безпеку (наявність шолома обов’язкова), а також не робити те, що може нанести шкоду здоров’ю.

Ціна: безкоштовно

 

Повболівати на змаганнях з таеквон-до

Два різні змагання з таеквон-до проходитимуть 21-22 жовтня у двох різних локаціях міста. 

Так, у СК "Олімп" відбудеться всеукраїнський турнір з тхеквондо ВТФ XIV "Golden Dragon Cup-2017". Організатори змагань: дитячо-юнацька спортивна школа № 3, центр підготовки чемпіонів "Золотий дракон" та Департамент молодіжної політики та спорту міської ради. Офіційне відкриття змагань о 12.00 годині.

3

А в манежі Коледжу фізичного виховання проведуть Відкритий кубок Федерації таеквон-до ІТФ України серед дітей та юнаків. Організаторами змагань є Федерація таеквон-до ІТФ України, обласна федерація таеквон-до ІТФ за підтримки та сприяння Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради. Старт  сьогодні о 13 годині. 

4

 

Навчитись домовлятися

Студія психології "Я+" запрошує на тренінг: "Мотивація та комунікація. Домовитись можна завжди".

Мотивація та комунікація – це два надзвичайно сильно пов'язані між собою аспекти. Саме під час спілкування з людиною найпростіше визначити її внутрішні мотиви. Спрямованість особистості виражається через її слова, структуру висловлювань, формулювання думок. Про мотивацію людини можна зробити певні висновки з її слів. Проте набагато голосніше про справжні мотиви можуть кричати міміка та жести, мова тіла. Що дасть вам цей тренінг? 1. Ви зможете навчитись визначати мотиви людини, що допоможе у повсякденному спілкуванні. 2. Ви отримаєте дієві методи та інструменти, які допоможуть вам домовитися з будь-якою людиною, отримувати максимум від переговорів (від розмови із викладачем, керівником чи партнером).

5

Попередня реєстрація за номером +380662617412

Адреса: вул. Незалежності, 8

Ціна: 200 грн

 

Подивитись вистави

Чудова нагода цими вихідними піти до драмтеатру. Увазі глядачів пропонуватиметься дві гарячі вистави. 

Сьогодні увазі глядачів пропонується "Гамлет у гострому соусі". Ексцентрична комедія в інтерпретації Ореста Пастуха рекомендована для перегляду від 16 років.

"Ви, звісно ж, чули легенду про Гамлета – принца Данського? Так ось… Все було насправді не так… Все було… набагато гірше! А тому що їсти треба менше. І народ не ображати. І може, тоді питання "Бути чи не бути" не стоятиме так гостро.

Добрий чоловік і віртуоз своєї справи Кухар Фроггі, пережив вже не одну зміну влади і знає всю гнилу "кухню" королівського двору. Отже, поміж приготуванням соусів та бланманже є час пожартувати над зледащілою монархією. Кажуть, з владою жарти погані… але невідомо ще з кого ж цей жирний бульон, що весело кипить у Фроггіному баняку", – інтригують театрали.

6

У неділю, 22 жовтня, на сцені драмтеатру покажуть комедію на дві дії "Дерева вмирають стоячи". Бенефіс народної артистки України Терезії Перети з нагоди 80-літнього ювілею. Режисер-постановник – І. Сорока

7 

Початок вистав о 18 годині. 

Ціна: 20-80 грн. 

 

…і для менших

Театральне дозвілля можна обрати і для дітей. У неділю о 12 годині на сцені Івано-Франківського драмтеатру покажуть казку про справжнє кохання "Красуня і чудовисько".

8

Ціна: 20-80 грн. 

 

Кіно

Кінотеатр "Люм'єр" пропонує переглянути цікаву документальну стрічку Олександра Фролова "Справа "Рифи".

Йосип Сліпий став главою Української греко-католицької церкви після смерті митрополита Андрея Шептицького і відтак – з 1944 до 1984 року – пройшов трагічне і величне життя, за що світ називав його "Князем Церкви". Вісімнадцять років ув’язнення у радянських концтаборах, звільнення з тюрми за клопотаннями Папи Римського Iвана XXIII та президента США Джона Кеннеді, приїзд до Риму і жертовна праця у столиці Італії задля відновлення самоврядного устрою УГКЦ. Побудова там собору Святої Софії і відкриття 1963 року Українського католицького університету, який мав філії у Лондоні, Вашингтоні, Чикаго. 1992 року, згідно із заповітом, прах кардинала перенесено з Риму до Львова. Йосип Сліпий сподівався, що його прах колись спочиватиме у Софійському соборі…

Адреса: вул. Грушевського, 3.

Ціна: 40-80 грн.

 

Читати

Якщо не забажаєте покидати дім в похмурі осінні дні, то можна відправитися в уявну мандрівку зниклим світом Східної Галичини та Буковини. Перевидання книжки Мартіна Поллака "До Галичини. Про хасидів, гуцулів і русинів".

9

"До Галичини" (Nach Galicien) – перша книжка Мартіна Поллака, яка вийшла 1984 року. У ній письменник "розвіює австрійський "цукровий" міф про колишню коронну землю Австро-Угорської імперії. Його уявна подорож проходить Східною Галичиною – ландшафтами скрути й нужди, де нафтові магнати та рабини-чудотворці гротескно співіснують із бідними єврейськими штетлями, де русини, поляки, румуни, гуцули, вірмени, караїми, німці, роми ледь виживають у корумпованому й неписьменному краї, де водночас твориться багатомовна культурна мозаїка та пишеться прекрасна література".

У передмові до українського видання Мартін Поллак пояснив, чому вдався саме до опису уявної подорожі, зазначаючи, зокрема, й таке: "Ця книжка вперше вийшла друком понад тридцять років тому, Орвеллівського 1984-го. Звісно, це випадковість. Але цей рік пояснює, чому я описав уявну, а не реальну подорож Галичиною, точніше Східною Галичиною й Буковиною. Подорож в історію, як то кажуть, пальцем по карті, оперту на літературні джерела, старі газети й історичні фотографії, – все це було масивом матеріалу, з якого я черпав у бібліотеках та архівах. […] На той час у німецькомовних країнах Галичина була доволі невідомим сюжетом. Окрім спеціалістів, здебільшого істориків, більше ніхто не цікавився колишньою коронною землею Габсбурзької монархії, її народами й культурами. Галичина була для нас у широкому сенсі terra incognita чи й ubi leones, землею, де водяться леви, небезпечною територією – далека чужина, про яку нам було відомо мало, та ми, власне, й не хотіли нічого знати…"

 

Гарних вихідних!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: