fbpx

Віктор Шевченко: Діти повинні змалечку привчатись до спорту і активного відпочинку. ФОТО

Суспільство 18:44, 23.01, 2017

У День знань у школах Калуського, Рогатинського та Галицького районів першокласники отримали подарункові сертифікати в рамках спільного проекту Віктора Шевченка, Благодійного фонду "Новий Івано-Франківськ" та туристичного комплексу "Буковель" на екскурсію та навчання в гірськолижній школі "BukovelSkiSchool".

Така ж програма вже не один рік діє в Івано-Франківську. Курорт "Буковель" забезпечує транспортом, екіпіруванням та надає досвідчених інструкторів. Від вчителів та батьків потрібне лише бажання, пише Фіртка.

"Діти повинні змалечку привчатись до спорту і активного відпочинку. Раніше в школах взимку на уроках фізкультури, діти навчались їздити на бігових лижах, зараз, на жаль, за відсутності фінансування з боку держави взимку лише заняття в спортзалі, якщо він є. А шкода! Адже спортивні заняття на свіжому повітрі – це запорука здоров’я підростаючого покоління", – переконаний Віктор Шевченко.

Близько 100 першокласників з Галицького району минулих вихідних використали свою можливість безкоштовного відпочинку та навчились кататись на лижах на схилах гірськолижного комплексу "Буковель".

Всі отримали сертифікати та, звичайно ж, нові враження. Та здається, найбільше тішились вчителі, адже для їхніх учнів це перша подорож усім класом.

"Діти чекали на поїздку, останній тиждень тільки й було розмов про подорож і лижі. Задоволені і діти, і батьки, побільше б було таких поїздок. Це надзвичайно хороша справа для формування колективу. Якщо так від першого класу їздити – це великий плюс для колективу, адже діти стають дружніми, з’являється усвідомлення родини, бачимо, як діти допомагають і підтримують одне одного",  поділилась враженнями Наталія Духович, класний керівник 1-го класу Крилоської ЗОШ. 

Більшість першокласників у Буковелі стають на лижі вперше у своєму житті. Звісно, роблять це під пильним наглядом інструкторів, які спеціалізуються саме на роботі з дітьми.

"Буковель" забезпечив повну безпеку та комфорт для першокласників. Це дуже важливо. Але окрім того, хочу зазначити, що дуже добре, що поїхати в таку цікаву подорож мали змогу і батьки дітей, адже для них це можливість провести час разом та відпочити від повсякденних клопотів",  наголошує помічник нардепа Олександр Візінський.

На черзі поїздки першокласників з Калуського та Рогатинського районів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: