fbpx

​Віктор Шевченко: "Довгобуд у Крилосі невдовзі таки стане школою"

Суспільство 13:07, 20.07, 2017

На перший погляд ця пошарпана, старенька дерев'яна будівля у центрі Крилоса скидається на якесь господарське приміщення.

Проте на ній можна помітити табличку з написом "Школа". І тоді стає дійсно лячно. Не тільки через зовнішній вигляд. Бо всередині – така ж руїна. Підлога просідає, стіни осипаються, а стеля може обвалитись на голову в будь-який момент. 

"На сьогодні тут навчається 150 дітей, – розповідає директор Крилоської школи Василь Фіголь,  ще понад 60 ходять на науку в сусідні села, бо батьки не ризикнули віддати їх у аварійну школу".

Через дорогу від старої – нова школа. Майбутній НВК почали зводити ще у 2009. Та, як це часто буває, приміщення стало довгобудом.

"Ще у 2009 році залили фундамент і частково перекрили. Потім про будівництво забули. І згадали про нашу школу зовсім недавно. Завдяки Вікторові Шевченку, до якого ми звертались із цією проблемою",  каже директор.

"Мені вдалося вибити понад 3 мільйони гривень із державного бюджету на реконструкцію покрівлі Крилоської школи. Це те, що болить громаді і з чим селяни не могли справитись самотужки. Цього року, крім покриття, ми ще плануємо вставити тут вікна",  каже народний депутат. Він особисто приїхав до Крилоса, аби на власні очі побачити обсяг майбутніх робіт.

"Для того, аби у це приміщення зайшли діти, потрібно ще як мінімум 10 мільйонів. І ми будемо їх шукати. Аби нарешті запустити цю школу. Сподіваюсь, що це буде за якийсь рік-два",  додав Віктор Шевченко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: