fbpx

Віктор Шевченко: "Ми не маємо права забувати про подвиг Героїв Небесної Сотні"

Політика 12:15, 06.11, 2017

У Копанках зводять меморіал Ігорю Дмитріву. В рідному селі Героя Небесної Сотні саме завершують будівництво комплексу. До нього входять капличка для молитви та сам пам'ятник, який невдовзі встановлять. Нещодавно на цьому місці був пустир. Проте зараз облаштовані доріжки та клумби. Посприяв у виділенні коштів на спорудження комплексу депутат Верховної Ради Віктор Шевченко.

"Герої Небесної Сотні – це звичайні люди, які жили, працювали, вчились поруч із нами. Але у вирішальний для країни час вони пожертвували собою заради України. Вважаю, що їхній подвиг ми не маємо права забути. Саме на прикладі нашої Небесної Сотні, яка, на жаль, уже давно переросла у тисячі загиблих, мають виховуватись молоді покоління українців. Це місце – особливе. Сюди зможуть приходити не тільки односельці Ігоря. Тут кожен може зупинитись та віддати шану цьому безстрашному Воїнові", – наголосив Віктор Шевченко.

1

Неподалік – будинок Ігоря, який 31-річний юрист зводив самотужки, аби невдовзі привести сюди свою сім’ю. Та зараз тут мешкає його мати. Марія Дмитрів роками тяжко працювала за кордоном.

"Я була в Італії. Але про Майдан знала геть усе, дивилась телевізор. А коли Ігор зібрався до Києва, просила: "Сину, бережи себе". Він востаннє говорив зі мною 18 лютого. Казав, що в нього все добре. А в телевізорі я бачу: біжить хлопчина, у масці, із щитом, він падає на землю. А то був мій Ігорчик. В його тілі знайшли чотири кулі. Він помер миттєво", – зі сльозами на очах розповідає пані Марія.

Мати Ігоря Дмитріва переконана: меморіал увіковічнить пам’ять її сина. А майбутні покоління знатимуть, за що загинув Ігор та інші Герої Небесної Сотні.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: