fbpx

Віктор Шевченко: "Такі школи, як у Кудлатівці, треба не закривати, а відновлювати"

Суспільство 11:42, 08.06, 2018

Десятиліттями школа у селі Кудлатівка, що входить до складу Войнилівської ОТГ, була без води. У навчальному закладі не було ані санвузлів, ані умивальників. А воду до їдальні доводилось носити відрами. А діти в холод, дощ та сніг бігали до вітру на вулицю за кількадесят метрів.

Донедавна це був єдиний такий навчальний заклад в Калуському районі. Та нещодавно все змінилось. На прохання громади відгукнувся народний депутат України Віктор Шевченко. За сприяння нардепа на проведення водопостачання до закладу із обласного бюджету було виділено майже 300 тисяч гривень.

"Аж не віриться, що ще недавно у нас не було води та зручностей. Вчителі і учні уже звикли до нових умов, до того ж нам зробити ремонт у коридорі, замінити двері. А найголовніше, що діткам не доводиться бігати надвір у туалет, тепер маємо санвузли всередині. Це для нас великий подарунок", – ділиться директор Кудлатівської школи Людмила Парандій.

Школа у Кудлатівці невелика. Нині тут навчається 23 школярів та 6 дошкільнят. А поки школярі на канікулах, у навчальному закладі взялися за ремонт та утеплення фасаду. Віктор Шевченко переконаний: сільські школи треба ремонтувати і відновлювати, а не закривати.

"Оскільки приміщення не нове, ми спочатку його укріпимо, а вже потім будемо утеплювати. Та вже з вересня школярі вчитимуться у комфортних умовах, при нормальному температурному режимі. Я переконаний: наші діти мають отримувати усе найкраще, в тому числі гідні умови для навчання. Українські чиновники не повинні думати про закриття таких шкіл, як у Кудлатівці. Навпаки, задля комфорту місцевих школярів і розвитку громади маємо їх зберегти. Адже сучасна, відремонтована школа з усіма зручностями – це передумова розвитку наших сіл", – зазначив народний депутат України Віктор Шевченко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: