fbpx

Вільне озеро: Бородайко подав зустрічний позов до міської влади

Суспільство 10:59, 21.05, 2015

У Господарському суді Івано-Франківської області відбулося слухання у справі про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 4 га по Південному бульвару в м. Івано-Франківську (біля міського озера) для будівництва розважально-відпочинкового центру.

Керівник ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд-Україна" Костянтин Бородайко дозвіл на оренду земельної ділянки біля озера отримав ще у 2004 році. Проте дозвіл дали на будівництво саме спортивно-відпочинкового комплексу. Як повідомляв КУРС, наприкінці березня 2015 року на сесії міської ради міський голова Віктор Анушкевичус заявив, що на нього був тиск зі сторони забудовника з метою змінити цільове призначення землі і побудувати там багатоквартирні будинки.

Під тиском громадськості, яка вимагає зберегти від забудови зелену зону біля озера, міська влада звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди з Бородайком.

Сьогодні під час судового засідання суддя Марина Шіляк повідомила, що відповідач подав зустрічний позов про усунення перешкод в користуванні орендованою земельною ділянкою.

Представник "Гаразд-Україна" у суді Юрій Іваночко обґрунтував, що зустрічний позов пов’язаний із умовами договору, оскільки міська рада не дає можливості підприємству користуватися земельною ділянкою так, як це передбачено договором.

Суд підтримав долучення зустрічного позову до справи і оголосив перерву для ознайомлення з позовом представниками Івано-Франківської міської ради до 9 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: