fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Вільне озеро" опитує франківців і залучає студентів-архітекторів до створення проектів рекреаційної зони біля міського озера у Франківську

"Вільне озеро" опитує франківців і залучає студентів-архітекторів до створення проектів рекреаційної зони біля міського озера у Франківську

Суспільство 22:03, 24.03, 2015

З пропозиціями облаштування "зеленої зони" біля озера у міському парку Франківська вже зголосилися 50 мешканців міста. А загалом учасниками ініціативи у соцмрежі стало 500 людей.

"Ініціатива "Вільне озеро" хоче започаткувати абсолютно новий для міста формат вирішення проблем ще перед тим, як вирішити їх вже буде неможливо", – повідомила учасниця ініціативи, журналіст Наталія Голомідова під час сьогоднішньої дискусії стосовно перспектив території довкола міського озера.  

Ініціатива виникла абсолютно спонтанно 13 березня ц.р., розповіла Наталя. У соцмережі Фейсбук, де франківці найбільш активні, створилася група.

"Люди були обурені перш за все тим, що громаду ніхто не спитав, що вона хоче бачити на цій, такій важливій для міста, ділянці біля озера", – уточнила Наталя Голомідова. 

Сьогодні в групі майже 500 людей  різного віку та зацікавлень, яких об'єднало питання облаштування ділянки біля озера.

"Коли "Вамбуд" виставив свій проект, то люди звернули увагу, що там мало, на їхню думку, зелені. І почали дискутувати про кращі проекти облаштування зеленої зони",  розповіла Наталя. 

За її словами, позиція громади Франківська  це фактично спектр позицій. Від радикальних  не допустити ніякої забудови і розірвати Договори із орендарями, до поміркованих  діалогу із забудовником і компромісу, який би влаштовував і громаду, і забудовника. 

"Багато людей хочуть бачити там дитячі майданчики, спортивні майданчики, альтанки, дискотеки  пропозицій є багато. Щоби узагальнити пропозиції, ми розробили анкету, і вже зареєструвалися 50 людей з конкретними пропозиціями. У нас уже є кілька проектів, які намалювали студенти-архітектори. Ми продовжимо цю практику і будемо обговорювати такі проекти на наступних дискусіях",  повідомила активістка "Вільного озера". 

Сьогодні позиція громади є такою, наголосила Наталя Голомідова, що пропозиція "Вамбуду" є лише одним із варіантів вирішення проблеми "Що робити із ділянкою біля міського озера?"

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: