fbpx

Віражі, рок і єнотики: цікаві вихідні у Франківську

08:39, 27.10, 2018

До Франківська повертається тепло і несе бажання активності. На цих вихідних подій у місті небагато, тому КУРС рекомендує вибратися в гори – панорама кольорових хребтів Гриняви, доповнена вже засніженим монохромом Чорногори, буде незабутньою. Ну, а для тих, хто залишиться в місті, – заняття із дітьми, химерна рок-вечірка, змагання з автомобільного слалому та відкриття секретів соцмереж.

Побачити, як гума горить

На Півнівчному бульварі зберуться автомобілісти, щоб покрутити кермо – на інших подивитися і себе показати. Автослалом "Слалом-ІF" стартує сьогодні, в суботу, 27 жовтня, о 13.00 на Північному бульварі.

Фігурне водіння – видовищний спорт. А змагання любителів в автослаломі для всіх, хто не байдужий до машин і віражів, стане видовищним святом. Зі скрипом гальм і запахом паленої гуми на віражах.

1

Крім того, можна таки зважитися і виїхати на старт – трасу дадуть змогу пройти перед тим, як увімкнуть секундомір. Для тих, хто хоче змагатися, потрібно бути на місці з 10.00 – починається реєстрація та тренування.

Глядачам заповідаються дві години автошоу, протягом яких можна познайомитися з машинами, водіями і специфікою автомобільного слалому.

Майструвати з дітьми у Бастіоні

Субота і неділя – час традиційних майстер-класів у фортечній галереї "Бастіон". Заняття із дітьми влаштовують біля галереї "Арт на Мур".

2

Субота, 27 жовтня
14.00. – Магнітик на дерев'яному зрубі. – 55 грн.

Неділя, 28 жовтня
12.30. – Брошка – парасолька. – 90 грн.
15.00. – Будиночок щастя. Ключниця. Розпис на дереві. – 130 грн.

Треба просто прийти і бути готовими творити. Батькам рекомендована екскурсія галереєю, де якраз експонується кілька художніх проектів.

Відвідати найхимернішу вечірку сезону

Осінь прийшла – "метал" принесла, жартують організатори сьогоднішньої вечірки на Промприладі. Halloween 2018 Rock-Metal PARTY загримить о 17.00 і завершиться о 2.00 .

3

Найхимернішу вечірка сезону зроблять франківські гурти  Мольфа (Alternative Rock), Impera (Modern Melodic Death Metal), COMPLETE! (Punk Rock), Сни Дріади (Alternative Rock), Rise For Defence (Melodic Metalcore), For The Blind (Dark Indie), 4 Фаза Сну (Alternative Rock) 

У програмі – виступи гуртів, конкурси, розіграш призів (безкоштовні квитки на наступні рок-вечірки, халявне пиво від організаторів), рок-паті (по закінченню виступу гуртів)

Ціна квитків: 50 грн (квитки на вході в день концерту). Місце: Промприлад (Промбар)

Дізнатися секрети Інстаграму від найкращих блогерів Західної України

В неділю, 28 жовтня, Університет Короля Данила продовжить традицію організації зустрічей експертів PR, реклами, маркетингу та тих, хто прагне розвиватися в цій сфері. 

4

Цього разу учасники зустрінуться з одними із найпопулярніших блогерів Instagram, щоб зрозуміти, як правильно та ефективно використовувати цю соціальну мережу.

Успішні Insta'блогери відкриють кілька секретів, які допоможуть зробити сторінку унікальною. Одним зі спікерів заходу  буде учасник відомого проекту "ТОП-модель по-українськи" Святослав Бойко (133 000 підписників). Замовити квитки  тут: http://pr-rally.com.ua/

Відкрити воркшопи з дрібнотою

Освітній цех "Дрібнота" на Промприладі віднедавна на кожних вихідних робить воркшопи. Цього разу з дітьми будуть ліпити з глини.

5

Воркшоп із ліпки глиною "В пошуках єнотика": 28.10 з 10:00 до 12:00.

Завдання: У зоопарку не дорахувалися однієї тваринки. Тому викрадачі Дрібноти разом з дітьми стоврять багато копій єнота, щоб розшукати загублене створіння. Ліпимо з живої натуальної глини, розвиватимемо увагу, фантазію і моторику рук.

Викладач: майстриня Школа кераміки Юля Рожнова.

Вік учасників: 7-13 років

Вартість: 190 грн. Анкета для реєстрації тут. Координатор Галина Іванців, тел. 068 009 59 14.

Вибратися в кольорові гори

Похід вихідного дня – виїзд у неділю, 28 жовтня, з Франківська до Писаного Каменю та Терношорської Лади.

6

Гора Писаний Камінь, висота – 1221 м над рівнем моря, розташована в межах Покутсько-Буковинських Карпат. Це одне з найгарніших та загадкових місць Верховинщини, окутане легендами та містичними особами. Комплекс мальовничих скель висотою від 2 м до 20 м, із  наскельними зображеннями, найдавніші з яких відносять до часів Київської Русі. За деякими легендами тут було язичницьке капище.

Дорогою на Писаний Камінь відкривається захоплива панорама на вершини та гірські хребти Чорногора, Гриняви, Покутсько-Буковинські Карпати.

Терношорська Лада – дивовижний скельний комплекс з історією, що сягає доісторичних часів. 10-метровий камінь має обриси вагітної жінки, що опирається спиною на скелю. Вважається, що в сиву давнину тут поклонялись Праматері богині Ладі, проводились ритуали та приносились жертви. Тут і тепер загадують бажання, поклавши руку на "ступню" Лади. Кажуть, здійснюється.

Уважні відвідувачі зможуть віднайти численних зооморфів – менших скель, які мають обриси тварин: собаки, орла, змії, дракона, мурахи та ін. А усміхнене кругле обличчя "охоронця", який зустрічає на стежці, взагалі важко не помітити.

Виїзд о 7.15 від Медичного університету (центральний вхід, вул. Галицька, 2), орієнтовне повернення до Івано-Франківська – близько 20.00 – 21.00. Організатори – турагенція Мандрівочка. 

Похід середньої складності, загальна протяжність маршруту 15 км.

У вартість туру, а це 350 грн з особи, входить: проїзд автобусом, супровід екскурсовода, страхування. У вартість туру не входить: харчування. ОБОВ'ЯЗКОВО мати з собою: воду, дощовик, сухпайок (обід), зручне взуття, змінний одяг (можна лишити в автобусі).

КУРС бажає всім гарних вихідних!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: