fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Віце-прем'єр заявив про перевірку всіх будівель шкіл, зведених до 1980 року

Віце-прем'єр заявив про перевірку всіх будівель шкіл, зведених до 1980 року

14:33, 11.10, 2016

Після того, як в школі міста Васильків обвалилася капітальна стіна з перекриттями, віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко заявив про перевірку всіх без винятку споруд "старих" українських шкіл.

Віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадій Зубко повідомив, що перевірці піддадуть власне будвілі шкіл – їх оцінять на предмет безпечності і відповідності нормам.

"Ми зараз перевіримо ті школи, які були побудовані до 1980-го року, на стан фундаментів, стан комунікацій, які знаходяться в школах і біля шкіл. Тому, що причиною цього обвалу (школи у Василькові – ред.), ймовірно, стала дощова каналізація", – сказав прем'єр на сьогоднішньому брифінгу, інформує Телеграф.

Також уряд видасть розпорядження, каже Зубко, провести планові навчання в інших школах з евакуації дітей у зв'язку з можливими надзвичайними ситуаціями. 

У загальноосвітній школі №6 міста Василькова, що на Київщині, впала капітальна стіна з перекриттями – повністю обвалилося кілька віконних прольотів триповерхової будівлі разом з перекриттями на глибину в кілька метрів. Це був шкільний коридор, тому учні, які в цей час знаходилися в класах на уроках, не постраждали. 

На Прикарпатті є кілька "проблемних" шкіл, де діти вчаться у пристосованих приміщеннях. 

Зокрема, центральний корпус П'ядиківської школи, що в Коломийському районі, потерпає від підвищеної вологості  бо на цьому місці колись був млин. Пліснявою у школі вкриті всі стіни та стеля. 

Приміщення школи у селі Раковець на Богородчанщині – аварійне. Тут валиться підлога, осипаються стіни, панують холод і грибок. Влада обіцяла дітям новий навчальний заклад, однак будівництво почалося й заглухло. Така ситуація спонукала селян до протестів. Як повідомляв КУРС, 1 вересня на Богородчанщині селяни не пустили дітей до школи та перекрили дорогу.

У Трачі, що на Косівщині, цьогорічний перший дзвоник також сповістив про акцію протесту. Батьки вирішили не пускати дітей до школи через аварійний дах навчального закладу. Учні кажуть, що під час дощу у школі доводиться сидіти ледь не під парасолями. Ремонту, який роблять батьки, вистачає ненадовго. Небезпечно також і на подвір'ї школи. На очах вчителів зі школи впав шифер, працівники школи побоюються за дітей. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: