fbpx

Військові капелани проходять реабілітацію в "Буковелі"

Суспільство 14:29, 05.10, 2017

Вони були разом із бійцями на передовій, слухали їхні біди, відспівували вбитих побратимів, спали у одному бараці та щодня підбадьорювали українських вояків до боротьби за свою землю.

У туристичному комплексі "Буковель" триває програма реабілітації для військових капеланів, започаткована благодійним фондом Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ". Черговий заїзд зібрав майже два десятки священиків із усієї України.

"Це капелани, які служили у військових шпиталях або ж були із бійцями на передовій. Більшість із них уже роками ніде не відпочивали. Часто самі отці не зважають на власне здоров’я, бо мають чимало роботи. Ми останнім часом спостерігаємо випадки емоційного вигорання у капеланів. Тому робимо усе, аби серед мальовничих карпатських гір відновити їхнє фізичне, а головне – душевне здоров’я", – зазначив отець Ярослав Рохман.

1

Протягом чотирьох днів капелани мають насичену програму. Щоранку усі разом беруть участь у богослужінні. Мають бесіди із духівниками та психологами. Таким чином розвантажують психіку. До того ж фізична реабілітація. Це гори, вода, екскурсії, підйомники.

2

"Праця військових капеланів непомітна. Проте вона надзвичайно важлива. Часто духівники жертвують своїм часом, сім’єю, особистим життям і присвячують себе служінню іншим. Тож маємо донести до них, що цінуємо усе, що вони роблять для нашого війська і країни. Ці люди заслуговують на повноцінний відпочинок. Адже вони знову повертаються туди, де їхньої допомоги потребують найбільше, – на фронт, до бійців", – зазначив народний депутат України Олександр Шевченко.

Реабілітація для військовий капеланів у Буковелі проходить уже втретє. За цей час оздоровилось більш як півсотні священиків з усіх куточків України.

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: