fbpx

Військові просять книги і спортінвентар

Суспільство 17:30, 19.06, 2014

Попри потреби військових у предметах першої необхідності та засобах захисту, прохають вони і про спортінвентар та книги.

Українські військові вже тривалий час перебувають в зоні АТО. Чергування на блокпостах та захист передової – завдання №1. Проте жити однією війною неможливо, їм також потрібне дозвілля, наскільки умови можуть це дозволити. Одні потребують активного відпочинку, інші – духовного збагачення.

Наприклад, проект "Подаруй військовому книгу" вже знаходить підтримку серед охочих допомогти.

Про це у соцмережі Facebook пише Yelyzaveta Zharikova:

"Сьогодні більше десятка хороших книжечок поïхали до наших героïв, які воюють на Сході. Деякі – з підписами авторів. Інші чекають на свій час відправки. Дякуємо всім, хто надіслав і приніс книги! Ви всі неймовірні! Детективів рос. мовою дуже багато. Ïх вже нести не треба. 
Пригодницька, історична література, вірші украïнською мовою невеликого формату, але не з занадто дрібним шрифтом – ідеально. 

Пишіть також листи, якщо діти можуть написати і намалювати – дуже добре, такі речі надихають бійців". 

1

А спортінвентарем для військових займається міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов. На своїй сторінці у соцмережі він зазначає, що попри те, що ідея може видатись комусь безглуздою, про це просять самі військові:

"Поки ми в зоні АТО, у Києві вже збирають посилки зі спортивною формою та спортінвентарем – м'ячами, боксерськими рукавичками, ракетками, сітками, щоб передати їх військовим. Комусь це може видатись смішним і безглуздим, коли не вистачає бронежилетів. Але з таким проханням до мене звертаються на кожній базі, в кожному таборі. Це тому що військовим потрібно розслаблятись. Це тяжко – жити однією війною. Тому хто хоче сміятись – смійтесь. А я вважаю, що вони герої. А якщо просять – треба допомагати".

2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: