fbpx

Військовий лісгосп видавав незаконні квитки на вирубку в заповідних територіях Карпат

Суспільство 15:33, 20.04, 2019

Військовий лісгосп ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат" завдав навколишньому природному середовищу збитків на 4,4 млн грн.

За процесуального керівництва військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону здійснюється досудове розслідування кримінального провадження про завдання службовими особами Сколівського військового лісгоспу ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат" збитків державі на суму 4,4 млн грн.

Установлено, що в порушення вимог законодавства та за відсутності дозвільних документів службові особи цього лісгоспу видали незаконні лісорубні квитки, на підставі яких у 2018-2019 роках здійснювалися санітарно-вибіркові рубки на територіях лісових насаджень Коростівського та Корчинського лісництв, які входять у природно-заповідний фонд національного природного парку "Сколівські Бескиди". 

За цим фактом військовою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудове розслідування здійснює Сколівський відділ поліції Стрийського ВП ГУНП у Львівській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону.

Слідство триває.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: