fbpx

Військовий прокурор пообіцяв передати керівництву вимогу активістів звільнити Романа Ілитчука. ВІДЕО

Суспільство 12:45, 23.05, 2016

Військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону не має відношення до скандальної справи обвинуваченого в умисному вбивстві розвідника 17-го батальйону Романа Ілитчука.

Про це заявив громадськості військовий прокурор Івано-Франківського гарнізону Західного регіону України полковник юстиції Олександр Солдатов.

Зазначимо, Роман Ілитчук розбороняв масову бійку за участю п’яних поліціянтів у Дзержинську, що на Донеччині. Бійка сталася в ніч з 6 на 7 січня 2016 року. За постріли в повітря йому інкримінують ст. 115 ККУ (Умисне вбивство) та ст. 15 ККУ (Замах на злочин).

Як повідомляв КУРС, сьогодні до Івано-Франківська приїхали атошники, щоб підтримати свого побратима, який зараз перебуває в СІЗО. Активісти вимагають справедливого суду над бійцем. У разі невиконання вимог погрожують перекрити дорогу "Львів – Рахів" та залізницю.

Активісти пройшлись мирною ходою від облмуздрамтеатру до обласної військової прокуратури, де вимагали зустрічі з військовим прокуром. До людей на вулицю Олександр Солдатов вийшов не одразу.

1

"Роман знаходиться у СІЗО. На даний час він сидить. Міліція, яка там веде справу, коїть свавілля. Ми вимагаємо, щоб його перевели у Київ та провели справедливе розслідування. Якщо наші вимоги не будуть виконані за 10 днів, то будуть радикальніші дії", – озвучив вимоги начальник штабу Яремчанського осередку самооборни Василь Бойко.

Міський голова Яремче Василь Онутчак зазначив, що Роман з честю виконав свій військовий обов’язок, коли йому прийшла повістка. Тепер депутати Яремчанської міськради і громадськість готові взяти його на поруки.

Прокурор зазначив, що саме цю справу обласна військова прокуратура не розслідує, тому коментувати її не може.

"Я від громадськості не ховаюся, якщо є необхідність вийти  я вийду, – зазначив Олександр Солдатов.  Поки ви піднімалися, я перевірив  у нас немає такого провадження. Це скорше за все розслідує прокуратура Донецького гарнізону. Тож зараз я не можу надавати ніяких коментарів. Я зможу передати ваш лист Київському керівництву, керівництву прокуратури Донецького гарнізону. Щодо інших фактів у справі нічого не можу сказати, бо ми його не розслідуємо".

Військовий прокурор про справу Романа Ілитчука from Василь Крайник on Vimeo.

"У нього двоє маленьких дітей, меншій ще двох років нема. Що, він такий страшний злочинець, що не можна його на поруки випустити? Такими діями ви убиваєте дух у хлопців, які там, які ще йтимуть на війну. З якою надією вони мають іти, якщо там відбувається такі дії?"  говорить дружина Романа.

Прокурор відповів, що не має жодної інформації, чому Роман Ілитчук був затриманий і чи є докази по його справі.

"Вас не болить, що патріот України сидить в одному СІЗО з сепаратистами? Беріть заступників і їдьте туди, забирайте його сюди",  вимагає громадськість.

Активісти нагадали, що вимога має бути виконана за 10 днів, інакше перекриють всі дороги у Микуличині.

Олександр Солдатов пообіцяв скерувати звернення за належністю та зазначив, що, згідно із законом, його можуть розглядати 15 днів, а якщо воно потребуватиме більш детального вивчення, то відповідь можуть затягнути до 30 днів.

"Якщо буду вбачати у ваших діях несприяння справі, я особисто двох малолітніх дітей принесу вам і залишу тут, а сама піду працювати,  викрикнула дружина обвинуваченого Ірина.  Треба на щось жити! Дітей я не маю на кого залишити, а садочки у Микуличині забиті. Навіть напишу доручення, що ви маєте опікуватиметься цими дітьми!"

Далі активісти вирушили до облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: