fbpx
  • Головна
  • Новини
  • VJ група CUBE опублікувала відео мапінгу, створеного до Дня міста. ВІДЕО

VJ група CUBE опублікувала відео мапінгу, створеного до Дня міста. ВІДЕО

16:45, 09.05, 2019

Світлове шоу та відеомапінг влаштували у неділю, 5 травня, о 23 годині на площі Шептицького. На будівлі Музею мистецтв показали сюжетну анімацію про історію міста.

Згодом відео опублікували на каналі VJ group CUBE. Про це повідомив у Facebook один із творців проекту, художник-постановник Денис Овчар.

Він пояснює, що відеомапінг – це відеопроекція, нарізана на карти площин, коли в певні зони будівлі проектується різний відеоряд. Робота унікальна тим, що перша частина складається з сюжетної анімації про історії міста.

"Для мене, як художника-постановника, цінна крім всього ще й експериментом, вдалим, із арт-менеджменту проекту: вдалося правильно і вчасно поєднати роботу художника (Нікіта Тітов, Харків), котрий робив стартову графіку, підготовки цих файлів до анімації (Юлія Книгиницька), складання сцен та анімування під музику (Данило Перцов, Київ та Александр Кохановский, Київ, електронна частина), – зазначає Денис Овчар.  Тішуся, наскільки зіграна утворилася команда і як протягом місяця роботи над проектом чим далі тим менше виникало питань  всі втягнулися і самі розуміли, як то краще зробити ту чи іншу річ. А це  жииир. Первинні рамки сценарію перестали давити авторів і проект став набувати нових граней".

Творцям вдалося розробити нові ефектні прийоми та втілити 3D-анімацію у 2D-віджеїнгу.

"Технічно це вперше у місті була акція із проекторами потужністю 30 тисяч люменів, каже митець. Картинку було добре видно на споруді",  додає Овчар.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: