fbpx

Влада Франківщини не виконала обіцянку відремонтувати дорогу в Отинії якісно, - ВОЛЯ

Суспільство 16:56, 27.08, 2015

Ремонт дороги Н-10 Стрий – Мамалига в селищі Отинія, Коломийського району проводять не якісно. Роботи на ділянці не відповідають умовам зазначеним у дефектному акті та домовленостям народних депутатів від Прикарпаття під час наради керівництва області і Служби автомобільних доріг ще у липні.

Активісти партії «ВОЛЯ» проінспектували дану ділянку дороги. 

«З керівництвом ОДА було домовлено включити в умови тендерів альтернативні технології ремонту усіх доріг та чітко прописати гарантії виконаних робіт. Ці домовленості не виконані. Виникають сумніви щодо якості ремонту дороги в Отинії», – зазначив депутат Івано-Франківської обласної ради від партії «ВОЛЯ» Володимир Грабовецький.

Ремонт стратегічної для області дороги Стрий – Мамалига не відповідає умовам, зазначеним у дефектному акті. 

«Перед будівництвом дороги в Отинії, потрібно було вибрати та вивезти стару основу, кількість якої становить майже 2 тис. т, згідно з дефектного акту. За словами виконроба, вивезли близько 50 вантажівок, а це близько 500 т. Де решта старої основи – невідомо», – обурюється громадський активіст Володимир Монастирецький.

Також сьогодні площа ремонтних робіт на ділянці в Отинії становить 6,5 тис кв. м, хоча у дефектному акті вона значно більша – 8, 7 тис кв. м. Більше того, ремонтувати дорогу мають і на Отинійському кільці. Проте, роботи там не проводять.

Рішення, що відрізок дороги в Отинії відремонтують якісно та з гарантією на десять років було прийнято під час наради керівництва області, САД та народних депутатів від Прикарпаття ще 21 липня.

Компанія ПМК-88, яка виграла тендер на ремонт дороги в Отинії, запропонувала найнижчу ціну – 4 млн. гривень, оскільки вказала її без врахування ПДВ. При цьому фірма не надала жодних гарантій виконаних робіт. Це обурило місцевих мешканців та громадськість. Фірму ПМК-88 пов`язують з екс-керівником Служби автомобільних доріг Миколою Процівим, якого звільнили 21 серпня. 

Нагадаємо, народні депутати від Прикарпаття звинуватили САД у непрозорому проведенні тендерів, використанні застарілих технологій ремонту доріг і розкраданні коштів.

За словами члена Івано-Франківської обласної Ради партії «ВОЛЯ» Михайла Якимчука, потрібно ефективно використовувати виділені на ремонт доріг кошти.

«Цього року Прикарпаття на дороги отримало рекордну суму – 425 млн. гривень, – додав Якимчук. – Близько 100 млн. гривень на ремонт доріг державного і місцевого значення спрямують з Фонду регіонального розвитку. З місцевих бюджетів – 60 млн. гривень. На поточний ремонт та обслуговування з Держбюджету у 2015 році уже додатково виділено 80 млн. гривень. Загалом, на дороги області спрямують близько 665 млн. гривень. Кошти потрібно використати ефективно, партія «ВОЛЯ» не допустить розкрадання грошей».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: