fbpx

Франківська влада за безцінь здає в оренду 26 тисяч квадратних метрів комунальних приміщень

Економіка 08:47, 25.12, 2015

Фонд майна комунальної власності Івано-Франківська не уклав жодного договору на оренду приміщень під офіс. Натомість 26 тисяч метрів квадратних орендують громадські організації, комунальні підприємства та органи державної влади за ціною 1,2 гривні за одне приміщення в рік.

Про це на засіданні комісії з питань бюджету повідомив в. о. голови фонду майна Ігор Гриненько.

Він пояснив, що ціна оренди комунального майна під офіси становить 100 гривень за квадратний метр, тож підприємці нібито відмовляються від оренди.

“Ті, що орендували приміщення під офіс, або приватизували їх, або відмовилися від оренди, або змінили цільове призначення”, – пояснив Гриненько.

Крім того, приблизно 2000 комунальних квадратних метрів здається в оренду в середньому по 36 грн за метр квадратний.

Бюджетна комісія доручила Ігорю Гриненьку підготувати інформацію про приміщення, які безкоштовно передані в оренду, інформацію про орендарів та термін договорів. Майже всі ці приміщення знаходяться в центрі Івано-Франківська.

Після ознайомлення з цією інформацією влада Івано-Франківська надалі прийматиме рішення, з ким розривати “халявні” договори, а з ким – ні.

На сайтах рієлторських компаній Івано-Франківська вартість оренди 1 кв. м в середмісті коливається від 100 до 300 грн.

До слова, у наступному році влада Франківська планує отримати від продажу комунального майна 4 млн гривень, а від оренди – 10 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: