fbpx

Влада Івано-Франківська дозволить деяким "літникам" стояти цілий рік

Суспільство 17:30, 22.12, 2014

Виконком Івано-Франківської міської ради має намір затвердити порядок розміщення всесезонних майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства.

Сьогодні  «Порядок розміщення всесезонних торгових майданчиків біля стаціонарних закладів ресторанного господарства» пройшов громадські обговорення.

Начальник управління торгівлі міськвиконкому Олег Ганчак, пояснив, що цим рішенням міська влада хоч полегшити ведення бізнесу в Івано-Франківську. Зокрема, власники трьох ресторнаних закладів – кафе "Галки", "Пасажу Гатенбергів" та "Десятки – звернулися до міськвиконокму з проханям продовжити дозволи на функціонування літників.

Як йдеться в проекті порядку, всесезонний торговий майданчик – це тимчасовий, збірно-розбірний пункт громадського харчування, який розташовується поруч фасаду закладу, ресторанного господарства. Виготовляється з полегшених конструкцій, встановлюється без влаштування фундаментів.

За словами Ганчака всесезонний відрізняється від літнього торгового майданчика тим, що він стоятиме цілий рік і встановлюватиметься виключно біля закладів ресторанного господарства.

Згідно з проектом рішення, площа всесезонного торгового майданчика не повинна перевищувати 100,0 кв. м., висота – не більше 3,5 м.

Забороняється розміщувати ВТМ ближче ніж 20 м до перехрестя вулиць, культових споруд і пам’ятників, шкіл, дошкільних, позашкільних навчальних закладів; на газонах, клумбах. На майданчиках буде заборонено торгувати тютюновими виробами, алкогольними напоями та встановлювати гральні автомати.

Дозволи на встановлення таких майданчиків видаватимуться на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: