fbpx

Влада Коломиї віддала в оренду на 50 років 17,1 га землі компанії "Leoni AG"

Суспільство 19:35, 26.05, 2016

26 травня влада Коломиї офіційно оформила співпрацю з компанією "Леоні", яка планує побудувати у місті завод з виготовлення електропроводки для автомобілів.

Після перемоги в конкурсі на право орендувати землю генеральний директор Штефан Шмідт та перший заступник міського голови Сергій Коцюр поставили свої підписи в договорі на 50 років про оренду ділянки загальною площею 17,1809 га під будівництво заводу на вулиці Шарлая.

Нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить 22 598 037,77 гривень. Відтак щороку міська скарбниця буде поповнюватись на 681 330,84 гривень. Проте місто залишає за собою право переглянути ціну на оренду, пише КУРС з посиланням на прес-службу Коломийської міськради.

Генеральний директор Штефан Шмідт висловив сподівання, що тісне партнерство і злагоджена робота дозволять розширювати виробничі потужності вже за два роки. Також інвестор подякував за взаєморозуміння та конструктивний діалог.

Урядники міста Любомир Жупанський, Сергій Коцюр та Олег Дячук, зі свого боку обіцяли всіляко сприяти оперативному зведенню заводу, щоб виробництво якомога швидше наповнилось робітниками.

Міський голова Ігор Слюзар зараз перебуває у відпустці, проте привітав присутніх із підписанням договору в телефонному режимі.

Нагадаємо, що переговори з представниками "LEONI" тривали майже 5 років. Ігор Слюзар ще на початку своєї першої каденції запрошував інвесторів до Коломиї, наголошуючи на численних перевагах міста: зручна транспортна розв’язка, близьке розташування до комунікацій, наявність фахівців-інженерів та робітників. Будівництво заводу розпочнеться в червні.

На будівництво і облаштування заводу холдинг планує витратити біля 14 мільйонів євро. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: