fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Влада пішла за сценарієм викрадення грузинів, – адвокат про незаконне викрадення Саакашвілі

Влада пішла за сценарієм викрадення грузинів, – адвокат про незаконне викрадення Саакашвілі

17:39, 12.02, 2018

Лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі абсолютно незаконно викрали невідомі озброєні спецпризначенці та повезли у невідомому напрямку.

Про це заявив адвокат Михайла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький в ефірі телеканалу Newsone.

За його словами, 10-12 невідомих людей у військовій формі без пред’явлення офіційних документів забігли в ресторан, схопили Михайла Саакашвілі і повезли в невідомому напрямку.

“Два мікроавтобуси були відзняті на фото. Зараз ми намагаємось з’ясувати, хто це зробив, куди його повезли, на підставі чого”, – відзначив адвокат.

Чорнолуцький підкреслив, що жодних підстав для видворення Михайла Саакашвілі з України немає.

“Саакашвілі перебуває в Україні легально, його довідка діє на підставі закону “Про статус біженців і осіб, які потребують додаткового захисту””,  сказав адвокат.

Він також додав, що рішення суду на користь Державної міграційної служби оскаржено в касаційній інстанції і в період розгляду в касації Саакашвілі перебуває в Україні легально.

За словами адвоката, екстрадиція Саакашвілі також неможлива, бо екстрадиційна перевірка щодо екстрадиції в Грузію ще не завершилась.

“Реадмісія в Польщу неможлива, бо Польща не дала згоди на повернення його на її територію”,  зауважив Чорнолуцький.

“Тому залишається незаконне видворення із застосуванням незрозумілих озброєних спецпризначенців або злочинних військових угруповань, які допомагають владі це зробити. Це означає, що вони пішли по сценарію викрадених грузинів, яких вони видворили з території України в жовтні і в листопаді минулого року”, – підсумував Руслан Чорнолуцький.

Нагадаємо, близько 15.00 озброєні чоловіки схопили лідера РНС Михайла Саакашвілі в ресторані та примусово вивезли в невідомому напрямку.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: