fbpx

Владика Володимир Війтишин підтримав родини загиблих у війні на Донбасі

Суспільство 15:59, 22.12, 2014

20 грудня під патронатом Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського владики Володимира Війтишина відбулась зустріч із родинами загиблих в АТО.

Зустріч розпочалась із Архієрейської Божественної Літургії в храмі Успіння Пресвятої Богородиці у Крихівцях, а потім продовжилась в приміщенні БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ". 

Українська Греко-Католицька Церква завжди перебуває зі своїми вірними: священики молитовно підтримували учасників Майдану, військові капелани УГКЦ перебувають в АТО, а також у шпиталях духовно підтримують поранених. 

Сьогодні великої уваги потребують також родини українських вояків – вдови, батьки, матері, діти. В посланні апостола Якова читаємо, що "чисте і непорочне благочестя перед Богом і Отцем є те, щоб доглядати сиріт та вдів у їх скорботах", – наголошує владика Володимир Війтишин.

Виконуючи Господні настанови, БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" спільно з комісіями душпастирства охорони здоров’я (голова комісії о. Руслан П’яста) та родини (голова комісії о. Василь Чорній) УГКЦ і Центром психологічної допомоги для родин учасників АТО (Наталія Чаплинська) організували першу ознайомчу зустріч із родинами загиблих.

Спільне горе об’єднало дружин та дітей 6 загиблих бійців: Шемегінського Михайла, Безпалька Петра, Білоуса Андрія, Андріюка Андрія, Лисенчука Володимира, Семанюка Василя. Розділити біль втрати та підтримати у ситуації, що склалася, допомагали о. Володимир Вінтонів та о. Ярослав Рохман. Для дітей організували цікаву програма: майстер-класи з плетіння бісером провела Марія Турчин, з найменшими дітками працювали волонтери-психологи. А під кінець зустрічі до усіх завітав із подарунками Святий Миколай.

Працівники Карітасу провели опитування, під час якого виявили проблеми і потреби сімей. Карітас, як соціальна структура УГКЦ, докладатиме усіх зусиль, щоб ці родини залишались під нашою опікою та отримали максимальну допомогу і підтримку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: