fbpx

Власні надходження Старобогородчанської ОТГ зросли на мільйон

Суспільство 09:43, 01.04, 2016

Сільський голова Старобогородчанської ОТГ Ярослав Здерка переконаний, що громадам потрібно об'єднуватися, щоб концентрувати кошти на місцях, бути господарями на своїх територіях і розвивати населені пункти, які входять до складу об'єднаної територіальної громади.

Ярослав Здерка розповів, що змінилося для жителів громади після об’єднання: "Бюджет Старобогородчанської ОТГ становить 15,5 млн грн, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Зокрема, це 3,5 млн базової дотації відповідно до кількості населення, 3,7 млн – медичної субвенції, 7 млн  освітянської. Проте щодо медичної субвенції, то, як наголосив Ярослав Здерка, законодавець не провів розмежування первинної і вторинної ланок.

Тому довелося повернути 1 млн 440 тис. грн на районний рівень для обслуговування поліклініки і центральної районної лікарні. Після об’єднання власні надходження громади становлять разом з ПДФО 4 млн грн, а це вже на мільйон більше.

Громада отримає ще 4 млн 520 тис. інфраструктурної субвенції, 70 відсотків якої буде витрачено на ремонт доріг, а 30  на ремонт адміністративного приміщення, клубу, школи, відкриття ДНЗ".

Як зазначив сільський голова, у новому бюджетному році є тенденція до перевиконання дохідної частини, що за останні три місяці становить понад 500 тисяч грн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: