fbpx

Власників карток іванофранківця запрошують на безкоштовне навчання комп’ютерної грамоти

Суспільство 08:54, 27.02, 2018

В Івано-Франківську розпочали набір на безкоштовне навчання основ програмування учасників АТО та комп'ютерної грамоти власників карток іванофранківця.

Про це під час оперативної наради у міського голови повідомила начальниця управління праці Наталія Дмитраш.

Навчання учасників АТО основ програмування на базі ІФНТУНГ вперше відбулося у 2016 році. Тоді 12 учаснкиів АТО пройшли 3-місячне навчання, за результатами якого отримали сертифікати. Один із випускників курсів вступив у вищий навчальний заклад, ще 5 безкоштовно навчалися англійської мови у Канадському бізнес-центрі.

У листопаді і в грудні 2017 року було організоване навчання не лише для учасників АТО, а й для власників карток іванофранківця.

"Багато людей казали, шо ми вже не в тому віці і нащо нам те програмування. Але викладачі знайшли особливий підхід до цих людей, возили їх по різних установах, показували, як розраховують субсидії, вчили спілкуватися у соцмережах", – сказала Наталія Дмитраш.

Втім, за її словами, власники карток іванофранківця неохоче записуються на навчання. "По одному починають телефонувати, але дуже тяжко", – сказала Дмитраш. 

Міський голова Руслан Марцінків доручив управлінню праці обдзвонити власників карток та запропонувати пройти навчання. Учасникам АТО та власникам карток, охочим пройти безкоштовне навчання, слід телефонувати за номерами 72 49 24 або 72 49 23.

Як писав КУРС, недавно франківська мерія купила 75 тисяч пластикових карток іванофранківця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: