fbpx

Водій автобуса заявив, що його побили франківські патрульні і муніципали заради премії від Марцінківа

Суспільство 12:14, 20.11, 2018

Водій маршрутного автобуса "Городенка – Івано-Франківськ" Борис Нестерик звинуватив франківських патрульних і працівників "Муніципальної варти" у побитті. Водій вважає, що муніципали навмисно провокують людей, аби отримати премії від міської влади.

Як повідомляв КУРС, сьогодні на оперативній нараді в міського голови керівник КП "Муніципальна варта" Андрій Прусак розповів, що цього тижня "Варта" спільно з Управлінням патрульної поліції затримала водія автобуса, який намагався вкрасти кришку каналізаційного люка. 

Після публікації до редакції КУРСу звернувся сам водій Борис Нестерик і виклав свою версію подій. 

За його словами, 14 листопада о 10:30 по вул. Cтуса в Івано-Франківську його побили працівники УПП в Івано-Франківській області: водій отримав травми у вигляді забійної рани обличчя та губ, забійні рани грудної клітки та правої кисті при застосуванні спецзасобу (кайданки). 

Події розвивалися так. Приблизно о 10 год. Нестерик висадив пасажирів на вокзалі, після чого на прохання кількох пасажирів повіз їх на вул. Стуса ("Гранд Базар"). На Стуса, 13 Нестерик побачив біля сміттєвих баків металічну решітку і вирішив подзвонити у "Водоканал" та повідомити, що знайшов решітку на смітнику. Працівники "Водоканалу" попросили його привезти люк до них, якщо в нього є можливість. Він погодився. 

Коли Нестерик і один із пасажирів несли решітку від сміттєвих баків, їх затримали працівники "Муніципальної варти". На думку Нестерика, у такий спосіб "Варта" "ловить людей з неблагополучних сімей задля премії від пана Марцінківа, який повідомив, що буде преміювати всіх, хто затримає крадіїв решіток".

Спочатку працівники "Варти" запропонували вирішити питання на місці, а після відмови викликали працівників УПП в Івано-Франківській області, розповідає Нестерик. Патрульні вимагали впустити їх у салон автобуса задля перевірки його вмісту, на що водій відмовився, мотивуючи це тим, що патрульні не складають будь-яких документів про огляд та не залучають понятих. Працівники УПП заявили, що вони мають право на такі дії. Тоді водій зателефонував на 102 та викликав слідчо-оперативну групу. 

За словами Нестерика, це не сподобалось працівникам УПП, і патрульні почали заламувати руки та безпричинно застосували кайданки. А інспектор патрульної поліції Пташник В. В. коліном правої ноги наніс два удари водію в голову та тулуб, від чого той впав на землю. Патрульні почали оглядати кишені водія без його дозволу та фотографувати на мобільні телефони посвідчення водія та реєстраційні документи на автобус.

До 12:00 Борис Нестерик перебував у кайданках. Коли приїхала СОГ, поліцейські дозволили зняти кайданки, оскільки підстав для їх застосування не було. Патрульні погодилися. Після чого працівники СОГ в присутності понятих і Нестерика оглянули автобус і нічого там не виявили. 

За словами Нестерика, працівники УПП примусово доставили його на медичне освідчення. Медики підтвердили, що він не перебуває у стані алкогольного сп'яніння.

Того ж дня водій звернувся в МКЛ №1, де отримав висновки про побої. Окрім того, каже водій, за час утримання працівниками УПП на нього не було складено жодного протоколу. 

Борис Нестерик написав скаргу на дії патрульних в обласну прокуратуру і вимагає неупередженого розслідування.

У паатрульній поліції підтвердили факт затримання чоловіка, який, імовірно, вчиняв крадіжку комунального майна. Чоловік поводився агерсивно і чинив спротив, тому було вирішено застосувати спецзасоби, прокоментували ситуацію в УПП. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: