fbpx

Водій, який у Крихівцях збив дитину і втік з місця ДТП, має заплатити потерпілій 136 тисяч гривень

Суспільство 13:01, 29.11, 2018

Суд над винуватцем ДТП тривав два роки. Потерпіла дівчинка півтора місяця провела у реанімації.

Івано-Франківський міський суд виніс вирок водію автомобіля "Рено Мастер", який 31 серпня 2016 року збив 13-річну дівчину, яка переходила дорогу через нерегульований пішохідний перехід, й втік з місця пригоди. ДТП трапилася на вулиці Крихівецькій у селі Крихівці Івано-Франківської міської ради. Винуватця ДТП затримали 7 вересня 2016 року.

Обвинувачений у суді свою провину визнав. Розповів, що вчинив ДТП, коли обганяв інший автомобіль і запізно побачив потерпілу на пішохідному переході. Дівчинка отримала відкриту черепно-мозкову травму з переломом черепа і півтора місяця провела у реанімації. У суді розповіла, що й далі відчуває часті головні болі, а також має проблеми з нормальним функціонуванням правої частини губ.

Суд визнав водія винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на три роки і 24 дні, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк два роки. Суд зарахував винуватцю ДТП термін попереднього ув'язнення з 7 вересня 2016 року до 19 березня 2018 року з розрахунку відповідно до ст. 72 КК України (в редакції Закону №838-8 від 26.11.2015 року) один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі. У зв’язку з цим основне покарання у виді позбавлення волі обвинуваченим вважається відбутим.

Потерпілій винуватець ДТП має заплатити 133 тис. грн моральної шкоди та три тисячі гривень витрат на правову допомогу.  Ще понад 14 тис. грн суд стягнув на користь потерпілої зі страхової компанії.

Обвинувачений також має заплатити дві тисячі гривень за проведення інженерно-технічної та трасологічної експертиз.

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Івано-Франківської області.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: