fbpx

Водій, який на смерть збив велосипедиста, отримав три роки умовно

Суспільство 13:59, 30.12, 2014

Косівський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок у кримінальній справі уродженця с. Космач, який, керуючи "Opel Vectra", допустив наїзд на велосипедиста. Внаслідок ДТП велосипедист отримав тілесні ушкодження, від яких наступила його смерть.

Як повідомляють "Паралелі" з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень, під час з’ясування обставин справи суду вдалось встановити, що водій, керуючи автомобілем, рухався автодорогою Р-24 сполученням "Татарів – Кам'янець-Подільський" у напрямку м. Косів та проїжджав по вул. Центральна с. Стопчатів Косівського району Івано-Франківської області. В цей час у зустрічному напрямку по лівому узбіччі відносно руху автомобіля по вулиці Центральній рухався велосипедист.

Водій авто проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку та стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух і безпечно керувати ним, не обрав безпечної швидкості руху, неподалік господарства виїхав за межі проїзної частини та на ліве узбіччя, де допустив наїзд на велосипедиста. 

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху України трапилась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої велосипедист отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої травми грудної клітки із переломами 1 – 4 грудних хребців із їх зміщенням та повним розривом грудного відділу спинного мозку, переломами 1 – 11 ребер справа, 3, 4, 5, 8, 9, 10 ребер зліва, які ускладнились розвитком спінального шоку важкого ступеня, від яких наступила його смерть.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у пред'явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 286 КК України визнав повністю, щиро розкаявся, просив суворо не карати.

Обставинами, що пом'якшують покарання обвинуваченого, суд визнав щире каяття, характер правопорушення, утримання неповнолітнього сина, те, що він не притягався до кримінальної відповідальності, наявність І групи інвалідності, визнання своєї вини.

Врахувавши всі обставини даної кримінальної справи, Косівський районний суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки без позбавлення права керувати транспортними засобами.

На підставі ст. 75 КК України суд звільнив чоловіка від відбування покарання у виді позбавлення волі на строк три роки, з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: