fbpx

Водіям знову розсилатимуть штрафи за порушення ПДР

Суспільство 10:20, 19.11, 2018

Вже з 17 грудня запрацює державний стандарт щодо системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Українські водії знову почнуть отримувати листи з постановою про виплату штрафу за недотримання ПДР.

Стандарт регулює технічні вимоги до камер, місця їх установки (в т. ч. стовпи, мости і навіть авто). За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, по Україні встановлять 4 тисячі апаратів. Вони в автоматичному режимі фіксують перевищення швидкості, проїзд на червоне світло, виїзд на зустрічні смуги, тротуари і пішохідні доріжки.

Втім, юристи вважають, що стандарт недосконалий, оскільки наявні радари не завжди здатні справно зафіксувати ряд порушень, зокрема проїзд на червоний, пише Сегодня.

Ще одна проблема  виписка штрафу власнику авто, хоча в Україні звичайною практикою є використання машини членами сім'ї. Згідно з рішенням Конституційного Суду, юридична відповідальність прив'язується не до власності, а до дії. Для цього уряд затвердив правила роботи реєстру "належних користувачів"  власник зможе внести туди дані про осіб, які мають право користування авто.

Нагадаємо, з 8 жовтня в Україні стартувала відеофіксація правопорушень на дорогах. З моменту впровадження системи TruCam правоохоронці зафіксували більш як вісім тисяч перевищень швидкісного режиму. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: